24.10.13

Κατεβάζει το ακατάσχετο στα 1.000 ευρώ ο Γ. Μαυραγάνης;...


Στα 1.000 ευρώ ορίζει το ακατάσχετο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη των κατόχων προς το Δημόσιο, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε ...
σχετική ερώτηση στην Βουλή.
«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το θέμα αυτό, έγιναν κάποιες επαφές με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) και βρισκόμαστε σε διαδικασία συζήτησης» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών στον ερωτώντα βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά. "Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να ξεκαθαριστεί, ώστε συντάξεις και μισθοί να μην είναι αντικείμενο κατάσχεσης όταν μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Θα πρέπει βέβαια να υπάρχει η διάκριση, πως ο λογαριασμός είναι μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός...", είπε χαρακτηριστικά.



«Το ζήτημα είναι να εφαρμοστεί η νομοθεσία και γι' αυτό είμαστε σε επαφή με την ΕΕΤ», σημείωσε ο υφυπουργός προσθέτοντας πως "αν προκύψει θέμα νομοθετικής ρύθμισης, βεβαίως η κυβέρνηση θα το κάνει, και αν χρειαστεί, θα το κάνει πολύ σύντομα".



Να υπενθυμίσουμε ότι χθες ο Συνήγορος του Καταναλωτή (ΣτΚ) διευκρίνισε ότι από τις 14 Ιουνίου 2013 ισχύουν οι διατάξεις του Ν.4161/2013, σύμφωνα με τις οποίες οι απαιτήσεις από καταθέσεις σε πιστωτικά ιδρύματα είναι ακατάσχετες μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των δύο 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό. Ο ΣτΚ εξηγεί όμως ότι υπάρχει και νομοθετική πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία «με δήλωση του καταθέτη προς ένα εκ των πιστωτικών ιδρυμάτων προσδιορίζεται ο λογαριασμός για τον οποίο θα ισχύει το ακατάσχετο».



Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: