21.10.13

Μετά τους ήρωες του 1821, ο Σαμαράς...


Ως τον πρωθυπουργό που «κατορθώνει να διοικεί τη χώρα (...) στην πιο δύσκολη κρίση που πέρασε από την επανάσταση του 1821» περιέγραψε τον Αντώνη Σαμαρά ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος.
Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο...
ραδιόφωνο "Βήμα FM", o Π.Μπαλτάκος αναφέρθηκε στην τρόικα και στο Μνημόνιο ως "μελανή σελίδα στην ιστορία της χώρας" και στη συνέχεια εκθείασε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «ο Σαμαράς κυβερνά με επιτυχία στην πιο δύσκολη κρίση μετά την επανάσταση του 1821».

Μιλώντας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο ίδιος απέδωσε τον ρατσισμό στην λαθρομετανάστευση. Και υπέδειξε ότι το νομοσχέδιο "καλώς να περάσει" αρκεί να μη θίγει "πυλώνες του κράτους, όπως είναι η Εκκλησία και οι Ένοπλες Δυνάμεις".

Όπως είπε χαρακτηριστικά:


(...) "Η λαθρομετανάστευση είναι εκείνη που δημιούργησε το ρατσισμό στην Ελλάδα, όχι κάτι άλλο. Πριν από δέκα χρόνια δεν μιλούσαμε για ρατσισμό ή πριν από 20 χρόνια.
(...)
Είχαμε πει ότι στόχος είναι το νομοσχέδιο να περιορίσει το ρατσισμό στην κοινωνία και να περιορίσει συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα (σ.σ. τη Χρυσή Αυγή) που επικρίνεται ως ρατσιστικό και ξενοφοβικό. Και καλώς να περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Αλλά δεν μπορεί να θίγει πυλώνες του κράτους, όπως είναι η Εκκλησία και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Όποιος θέλει μέσω ενός αντιρατσιστικού νομοσχεδίου να θίξει τομείς και φορείς που δεν σχετίζονται με αυτό, είναι λογικό να μας βρει αντίθετους."


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: