19.10.13

Δύο για 28 ακίνητα και το Παλιούρι στον "Ιβάν"...

Η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η Eurobank Properties είναι οι δύο πλειοδότριες του διαγωνισμού για την πώληση και μίσθωση 28 ακινήτων του δημοσίου, μεταξύ άλλων υπουργεία, εφορίες και...
κτίρια υπηρεσιών της αστυνομίας, όπως αποφάσισε ομόφωνα το ΤΑΙΠΕΔ. Παράλληλα το Ταμείο αποδέχτηκε την προσφορά για το Παλιούρι της Χαλκιδικής της Dοnskoy Tabak, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για μια αξιοποιήσιμη έκταση (ακίνητο) 322 στρ σε σύνολο 2.000 στρ και η Dοnskoy Tabak έχει δεσμευτεί για επενδύσεις σε ξενοδοχεία κλπ. Η αξιοποίηση αναμένεται να οδηγήσει στην υλοποίηση επένδυσης ύψους τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ για ανάπτυξη ξενοδοχειακών υποδομών,μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η ανακαίνιση και λειτουργία του Ξενία Παλιουρίου (παραχωρείται για 99 έτη). Σημειώνεται ότι το Ξενία Παλιουρίου έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο μνημείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Σχετικά με τα 28 ακίνητα, που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υπουργεία, εφορίες και υπηρεσίες δημόσιας τάξης, πρόκειται για πώληση και λειτουργική μίσθωση των για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ οι επενδύσεις από τις δύο εταιρείες θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ επιτυγχάνεται αξιοσημείωτη εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο.

Το συνολικό οικονομικό αντάλλαγμα για το Ελληνικό Δημόσιο, ανέρχεται σε 261,31 εκατ. ευρώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: