6.10.13

Πρόστιμο έως και 5.000 ευρώ αντιμετωπίζουν οι επιζώντες του ναυαγίου στη Λαμπεντούζα!...

Ακόμη δεν έχουν καταμετρηθεί οι νεκροί, ακόμη δεμ έχουν βγει από το νοκοκομείο οι ζωντανοί, ακόμη δεν έχουν σταματήσει να...
ανασύρουν πτώματα από το νερό και η κοινωνία δείχνει ξανά το σκληρό της πρόσωπο.

155 είναι μέχρι στιγμής οι μετανάστες που επέζησαν από το τραγικό ναυάγιο σε πολύ μικρή απόσταση από το νησί Λαμπεντούζα της Ιταλίας. Πάνω από 111 είναι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους κυνηγώντας μια καλύτερη μέρα. Σχεδόν 240 είναι οι αγνοούμενοι αφού υπολογίζεται πως στο πλοιάριο που έπιασε φωτιά ήταν περίπου 500 Αφρικανοί λαθρομετανάστες οι οποίοι δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί και χωρις φυσικά πολλές ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το οποίο επικαλείται εισαγγελικές πηγές, οι επιζώντες του τραγικού ναυαγίου αυτή την εβδομάδα κιόλας θα αντιμετωπίσουν διώξεις για λαθρομετανάστευση. Οι διώξεις θα ασκηθούν αυτεπαγγέλτως αμέσως μόλις τα στοιχεία των ανθρώπων ταυτοποιηθούν.

Στην περίπτωση που κριθούν ένοχοι, ενδέχεται να τους επιβληθούν χρηματικά πρόστιμα ύψους έως και 5.000 ευρώ.

Το ναυάγιο έφερε και πάλι στην επιφάνεια το πρόβλημα των μεταναστών από την Αφρική και την Μέση Ανατολή οι οποίοι προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη, τις περισσότερες φορές υπό επικίνδυνες συνθήκες.

Οι ευρωπαϊκές χώρες εμφανίζονται βαθιά διχασμένες για το πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, με τον διάλογο να εκτείνεται σε ένα απέραντο φάσμα θεμάτων—από τη λήψη μέτρων για να υπάρξει καλύτερη φρούρηση των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων ως το ποιες χώρες θα έπρεπε να δέχονται τους μετανάστες που καταφέρνουν να φτάσουν στην Ευρώπη...
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: