30.10.13

Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών ζητεί η ΔΗΜΑΡ...



Αφήνει αιχμές κατά Πάγκαλου...
Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στον εκλογικό νόμο και την καθιέρωση ποσόστωσης στην εκλογή των γυναικών θα καταθέσει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ.
Στην...
πρόταση αυτή κατέληξε η ηγεσία του κόμματος, μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις και συζητήσεις με συνταγματολόγους και εκλογολόγους, ενώ επίσημη ανακοίνωση αναμένεται την Πέμπτη από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Η τελική συζήτηση ολοκληρώθηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής υπό τον Φώτη Κουβέλη. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε, ακόμη, να αναδείξει η ΔΗΜΑΡ την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη δίκαιης φορολογικής μεταρρύθμισης.

Κριτική στον Θ.Πάγκαλο

Στο στόχαστρο της ΔΗΜΑΡ μπήκε την Τετάρτη ο Θ.Πάγκαλος με αφορμή τις δηλώσεις του στον Βήμα 99,5 περί υποκλοπών. Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά χαρακτηρίζει «ατυχείς και προκλητικές» τις δηλώσεις του πρώην υπουργού και τονίζει ότι επιτείνουν το κλίμα παρακμής της πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν ερωτήματα για ένα μείζον θέμα εθνικής ασφάλειας της χώρας.

«Η πολιτική ζωή του τόπου δεν μπορεί να παραπαίει ανάμεσα σε θεωρίες συνωμοσιών και εκλεκτικών διαρροών» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ, η οποία επιμένει στη ανάγκη δημοκρατικής εξυγίανσης των θεσμών προστασίας του πολίτη και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Επίσης, δεσμεύεται να καταθέσει στη Βουλή τις απόψεις της για τη διαφύλαξη του απορρήτου της επικοινωνίας των πολιτών και του κράτους, προστατεύοντας τη δημόσια εικόνα της χώρας και τη λειτουργία των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: