15.10.13

«Καμένα πρόσωπα» βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ στους «58»...



Καίτοι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε, για αυτονόητους λόγους τακτικής, να πει κάτι διαφορετικό, πλέον στην Κουμουνδούρου πιστεύουν… πραγματικά ότι η Πρωτοβουλία που εκδηλώθηκε χθες δεν έχει μέλλον.
Στην Κουμουνδούρου ανέμεναν ...
με αγωνία και ενδιαφέρον να δουν τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, για δύο λόγους: πρώτον, διότι μία ενδεχόμενη επιτυχημένη κίνηση θα μπορούσε είτε να αφαιρέσει ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε να δημιουργήσει «τείχος» στην επιρροή του κόμματος στον λεγόμενο «μεσαίο» ή κεντρώο χώρο. Δεύτερον, διότι στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι διαπιστωμένο το έλλειμμα δυνητικών κυβερνητικών συμμάχων για μια ενδεχόμενη «κυβέρνηση της Αριστεράς» και, ως εκ τούτου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι μία «ανανεωμένη» Κεντροαριστερά θα μπορούσε να αποτελεί δυνάμει κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καμμένα πρόσωπα»

Ωστόσο, από χθες, όταν το κείμενο και οι υπογραφές έγιναν γνωστές, στην Κουμουνδούρου δεν έκρυψαν τις αρνητικές εκτιμήσεις τους για το μέλλον του εγχειρήματος. Κεντρικό στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στο matrix24.gr, κάνει λόγο για «καμμένα πρόσωπα», ενώ για «υλικά κατεδαφίσεως» έκανε λόγο επισήμως και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Αν θα έβαζε κανείς έναν τίτλο σε αυτές τις κινήσεις που είδαμε σήμερα (σ.σ. χθες) είναι ότι μας θυμίζουν υλικά από κατεδάφιση», είπε χαρακτηριστικά ο πορτ παρόλ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει εμφατικά: «Με υλικά από κατεδάφιση δεν μπορείς να χτίσεις τίποτα».
Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να ποντάρει στην σοσιαλδημοκρατία ως μία δυνητική εναλλακτική ελλείψει κυβερνητικών εταίρων και, ως εκ τούτου, στην Κουμουνδούρου θα συνεχίσουν να κοιτούν με ενδιαφέρον τις διεργασίες στον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: