29.10.13

«Ένιωσα περήφανος που κράτησα την ελληνική σημαία» (BINTEO)...

«Ένιωσα περήφανος που κράτησα την ελληνική σημαία» 
Ο 12χρονος αριστούχος μαθητής και σημαιοφόρος μιλά για την παρέλαση...
Μια εικόνα αξίζει τουλάχιστον όσο χίλιες λέξεις. Όσοι βρέθηκαν χθες στην μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, είδαν τον 12χρονο Αζάϊα με γονείς από τη Νιγηρία να κρατά την ελληνική σημαία και να νιώθει υπερήφανος.

Ο...
12χρονος αριστούχος μαθητής του 20ου δημοτικού σχολείου της Αθήνας μιλώντας σήμερα στις κάμερες, είπε: «Ένιωσα πάρα πολύ ωραία που κράτησα την ελληνική σημαία».

Και εξήγησε πώς καταφέρνει να είναι ο καλύτερος μαθητής στο σχολείο του: «Διάβαζα κάθε μέρα, σχεδόν κάθε μέρα. Δεν σταματούσα ποτέ να διαβάζω. Όταν γυρίζω σπίτι, ξαναδιαβάζω».

Ο αριστούχος έχει δύο αδέρφια, έναν που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και μία αδερφή που είναι στην Α’ Γυμνασίου. Οι γονείς του ήρθαν το 2000 στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή.

Για τον καλύτερό του φίλο μίλησε και ο συμμαθητής του και πολύ καλός του φίλος, Γιάννης. «Ο Αζάϊα είναι κολλητός μου φίλος. Είμαι πολύ περήφανος που σήκωσε την ελληνική σημαία. Είτε τη σήκωνα εγώ είτε αυτός, ήταν το ίδιο για μένα γιατί ήταν ο καλύτερός μου φίλος και δεν τον ξεχωρίζω επειδή έχει άλλο χρώμα και επειδή είναι από άλλη χώρα», ανέφερε.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: