7.10.13

Γαβράς: «Βάρβαροι και δολοφόνοι» (BINTEO)...



Την ευκαιρία να μιλήσει για το φαινόμενο της Χ.Α. βρήκε ο Κώστας Γαβράς, με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Το Τσεκούρι».

Ο Έλληνας σκηνοθέτης βρέθηκε στο Λος Άντζελες και σε συνέντευξη του στο...
"Greek Reporter" ανέφερε: «Αυτοί οι άνθρωποι είναι βάρβαροι. Κάθε χώρα έχει τους βαρβάρους της. Κάθε φορά που υπάρχει μία κρίση, αυτοί μεγαλώνουν. Η Γερμανία είχε τους βαρβάρους της, ήταν ο Χίτλερ, ο οποίος ανέβηκε στην εξουσία και τα αποτελέσματα τα είδαμε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η λύση δεν είναι να αρχίσουμε να πυροβολούμε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να διδάξουμε στους Έλληνες ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν τη λύση στα προβλήματά τους, ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ψεύτικοι και ότι δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας. Χάρηκα που έμαθα ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα: είναι δολοφόνοι. Σκοτώνουν ανθρώπους και χτυπούν ανθρώπους, στρέφονται κατά των μεταναστών. Υπάρχουν πολλοί μετανάστες στην Ελλάδα. Αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι και πρέπει να τους σεβόμαστε. Είμαι και εγώ μετανάστης στη Γαλλία και ξέρω πόσο δύσκολο είναι, αν και με αποδέχθηκε ο γαλλικός λαός».

Σε ερώτηση για την πιθανότητα να σκηνοθετήσει μια ταινία για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τη δολοφονία του Φύσσα, απάντησε: «Είναι σημαντικό να γυρίζονται ταινίες για την σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα, ντοκιμαντέρ όσο και μυθοπλασίας. Προσπαθώ να βρω την κατάλληλη ιστορία για να το κάνω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: