10.10.13

Δέσμευση για “κουρεμένο” ανταποδοτικό τέλος από τον Παντελή Καψή...



Ο Υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Π. Καψής ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο 6ο Συνέδριο Νομικών και Δημοσίων Υποθέσεων που διοργανώνει η EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Φορέων) στην Αθήνα.

Στόχος της...
Κυβέρνησης, όπως τόνισε, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα στηρίζεται στις ακόλουθες αρχές: την ανεξαρτησία από πολιτικές παρεμβάσεις, τον απεγκλωβισμό από συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος, την αντικειμενική πληροφόρηση, τη χρηστή διαχείριση, την έμφαση στην ποιότητα και την στήριξη των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ότι αποτελεί ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ ΑΕ που επιλέχθηκε την προηγούμενη βδομάδα από το Εποπτικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το σχεδιασμό και την οργάνωση του νέου φορέα, χωρίς καμία κυβερνητική παρέμβαση.

Τέλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ανταποδοτικό τέλος, το οποίο θα επανέλθει, σημαντικά μειωμένο, αφού πρώτα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: