9.10.13

«Φρένο» στις ανακρίσεις...


aaaaafreno9

Έρρικα Βαλλιάνου

Φρένο στις ανακριτικές πράξεις φαίνεται πως έβαλαν οι δύο ανακριτές Γεωργουλέας -Παπακώστας εφόσον την ερχόμενη Πέμπτη συνεδριάζει η Ολομέλεια του Εφετείου προκειμένου να...
ανατεθεί η υπόθεση σε εφέτη ανακριτή.

Εκτός από την απόλογία Ρουπακιά που έχουν προγραματιστεί γι αύριο για την κατηγορία ένταξης του σε εγκληματική οργάνωση και εκτός από το αίτημα στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών αλλά και χθες στο ΣΔΟΕ, να ερευνηθούν οι λογαριασμοί των υπό κατηγορία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι ανακριτές δείχνουν να βάζουν τέλος στο πρώτο κύκλο που κινήθηκε με βάση τα ένταλματα του αυτοφώρου και την εντολή που είχαν από τον Άρειο Πάγο και το πόρισμα Βουρλιώτη.
Ανώτερες δικαστικές πηγές διευκρινίζουν πως το αίτημα της άρσης της ασυλίας που έχουν ζητήσει οι ανακριτές από τη Βουλή για τους 3 βουλευτές της Χρυσής Αυγής αφορά μόνο το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Στο διαβιβαστικό έγγραφο προς τη Βουλή αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο να ελεγχθούν οι βουλευτές και για προπαρασκευαστικές πράξεις για κατάλυση πολιτεύματος. Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου υπάρχουν πολλά αιτήματα Χρυσαυγιτών να καταθέσουν υπό προστασία ωστόσο θα γίνει ένα πρώτο φιλτράρισμα και θα επιλεγούν ορισμένοι, που φέρονται να έχουν σημαντικά στοιχεία να προσφέρουν στην ανάκριση.

 crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: