24.10.13

Προμηνύονται αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις...



Εντός του Νοεμβρίου θα παραδώσει το Διεθνές Γραφείο Εργασίας τη μελέτη για το όριο ομαδικών απολύσεων όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.
Όπως...
ανέφερε, στη συνέχεια η κυβέρνηση θα εξετάσει ποιες μεταβολές είναι αναγκαίες, δεδομένου ότι η πραγματικότητα σήμερα έχει ξεπεράσει τον υφιστάμενο νόμο.
Ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου σχολίασε ότι ήδη σήμερα πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρεία, "είτε διότι ένας εργοδότης αυθαίρετα αποφασίζει να σταματήσει τη δραστηριότητα της επιχείρησής του, είτε πράγματι δεν αντέχει να τη λειτουργήσει" και συμπλήρωσε ότι οι έκτακτες συνθήκες χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση. Ο κ.Κεγκέρογλου είπε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η διαδικασία με βάση την οποία υποβάλλεται το αίτημα των ομαδικών απολύσεων σε συνδυασμό με την επίκληση της οικονομικής βιωσιμότητας από επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι έως σήμερα κανένας υπουργός δεν έχει εγκρίνει ομαδικές απολύσεις.
Ερωτηθείς για το ζήτημα των μειώσεων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι η κύρια σύνταξη είναι κατοχυρωμένη αλλά θα "υπάρχει πάντοτε ο παράγοντας βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος". 
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη σχολίασε ότι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων θα εξυπηρετήσει "κυρίως τα σχέδια μεγάλων κλάδων του κεφαλαίου, όπως είναι οι τραπεζίτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: