28.10.13

Υπό δρακόντεια μέτρα η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη...

Το 2010 με απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποσύρθηκαν από τις ...
παρελάσεις τα μηχανοκίνητα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, τανκς και μαχητικά αεροπλάνα θα κάνουν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη, μαζί με... περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς, οι οποίοι θα βρίσκονται σε επιφυλακή προκειμένου να «εμποδίσουν» τυχόν επεισόδια. Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας και στην μαθητική παρέλαση στην Αθήνα.

Πάνω από τη Θεσσαλονίκη θα ίπτανται σήμερα 12 μαχητικά σε σχηματισμό τεσσάρων τριάδων, ενώ ένα F16 Block 52 plus της Πολεμικής Αεροπορίας θα προηγείται του σχηματισμού, προσφέροντας θέαμα με τις επιδείξεις του. Τα αεροσκάφη που θα διασχίσουν τον ουρανό της συμπρωτεύουσας θα είναι μαχητικά τύπου F-16, Μιράζ 2000, F4 και βομβαρδιστικά τύπου Α7. Μαζί με τα αεροσκάφη θα πετάξουν και 5 ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς.

Επί του οδοστρώματος θα παρελαύνουν μόνο μηχανοκίνητες μονάδες που εδρεύουν εντός του νομού Θεσσαλονίκης. Επομένως, όσοι βρεθούν στην παρέλαση θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων μία ύλη αρμάτων μάχης τύπου LEO 1A5, ένα μηχανοκίνητο τάγμα πεζικού από τεθωρακισμένα οχήματα, τάγμα διαφόρων τύπων και μία μοίρα αυτοκινούμενων πυροβόλων και συστοιχιών πυραύλων MLRS και HAWK.

«Αστακός» το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη στρατιωτική παρέλαση στη συμπρωτεύουσα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και άλλων επισήμων. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα είναι παραταγμένοι από νωρίς κατά μήκος της παρέλασης.

Από τις τρεις τα ξημερώματα και μέχρι την ολοκλήρωση της παρέλασης έχει απαγορευτεί η στάση και στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Γ. Παπανδρέου, (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Μητρ. Κυδωνίων), Βασιλέως Γεωργίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Ν. Γερμανού), Μ. Μπότσαρη, Καραϊσκάκη, Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, (από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου), Στρατηγού Κακαβού, Παύλου Μελά, (από πλατεία Λ. Πύργου μέχρι Τσιμισκή), Σουλιώτη (από Καλλιδοπούλου μέχρι Στρ. Κακαβού).

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, το τμήμα της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Σεραφείμ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου, θα παραμείνει κλειστό για το κοινό.

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη

Τέσσερις συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με την αφορμή τη στρατιωτική παρέλαση και του εορτασμού της επετείου του "ΟΧΙ".

Στις 09:30 μέλη του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της ΕΔΥΕΘ σκοπεύουν να συγκεντρωθούν στη διασταύρωση της παραλιακής λεωφόρου με την οδό Παρασκευοπούλου.

Στις 10:00 στον Λευκό Πύργο η συγκέντρωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπαιδευτικών.

Στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν στις 10:30 οι μοτοσικλετιστές εν δράσει, ενώ στις 13:00, στην Καμάρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν καλέσει σε ποδηλατοπορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ...
crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: