12.10.13

Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος ζητεί ο Δημ.Κουτσούμπας...

Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος ζητεί ο Δημ.Κουτσούμπας
Την ανάγκη ριζικής ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, «ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και τα σκληρά οικονομικά μέτρα, που στοχεύουν στην αποδυνάμωση των...
λαϊκών βάσεων» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπή του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το Σάββατο στην Καβάλα, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε συστράτευση τον ελληνικό λαό στο πλευρό του ΚΚΕ, σε μια προσπάθεια -όπως είπε- να αποτραπούν τα χειρότερα για το λαϊκό κίνημα, και προέτρεψε τους πολίτες «να μην εμπιστεύονται καμία πολιτική δύναμη που είναι κομμάτι του συστήματος».

Επισήμανε ότι δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για ανάκαμψη της κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουν να βιώνουν μια δύσκολη και σκληρή πραγματικότητα. Τάχθηκε κατά ενός νέου κουρέματος του χρέους και της αναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου, εκτιμώντας ότι «δεν θα διασφαλίσει, σε καμία περίπτωση, την κοινωνική ευημερία των πολιτών».

Βολές σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποδυνάμωση και τον εκφυλισμό του κοινωνικού κινήματος, επέρριψε ευθύνες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ λέγοντας πως «υπήρχαν περιπτώσεις που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην πετύχουν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις διαφόρων επαγγελματικών κλάδων».

«Για τον λόγο αυτόν απαιτείται γρηγορότερη ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας και τις δικές μας ευθύνες, έχουμε υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις στα συνδικαλιστικά κινήματα για το πώς μπορούν να οργανωθούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά» είπε.
Κριτική στον Αλ.Τσίπρα

Κριτική άσκησε και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι τον τελευταίο καιρό «άλλαξε το τροπάρι του και υπόσχεται ανέξοδα πως θα υπάρξει βελτίωση στην κοινωνία και τους πολίτες αν το επιτρέψουν οι συνθήκες». «Ο κ. Τσίπρας έχει υιοθετήσει ό,τι χειρότερο έχει το παλιό ΠΑΣΟΚ και μιμείται τον Γιώργο Παπανδρέου που έλεγε τα ίδια, όταν ήταν στην ίδια θέση που είναι σήμερα ο κ. Τσίπρας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ως λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που μαστίζει την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία -όπως είπε- σε ορισμένες περιοχές ξεπερνάει και τον ελληνικό μέσο όρο, είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, που υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή.

Για τη Χρυσή Αυγή

Αναφερόμενος στο θέμα της Χρυσής Αυγής, ο κ. Κουτσούμπας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «τόσα χρόνια ανέχθηκε το φαινόμενο της ΧΑ και καλλιέργησε πολιτικές απόψεις για το μεταναστευτικό και τον ρατσισμό που είχαν ως αποτέλεσμα την κυριάρχηση ενός φασιστικού και νεοναζιστικού μορφώματος».

«Δεν έχουν θέση ναζιστικά και φασιστικά ανθρωποειδή σε χώρους εργασίας, σχολεία, συνδικαλιστικά κινήματα, αγροτιά και άλλους τομείς της κοινωνίας μας» είπε και σχολιάζοντας την κυβέρνηση τόνισε πως «είναι ανεπίτρεπτο να ταυτίζονται οι δίκαιοι και διεκδικητικοί αγώνες των λαϊκών στρεμμάτων με τον ναζισμό, τον φασισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό».
Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε ότι δεν θα γίνουν σύντομα εκλογές, αλλά σίγουρα νωρίτερα -είπε- από το τέλος της τετραετίας, ενώ απέδωσε χαρακτηριστικά γενικής πολιτικής μάχης στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: