4.10.13

Δεύτερη "θητεία" στον Κορυδαλλό...

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Μιχαλολιάκος συλλαμβάνεται και οδηγείται στον Κορυδαλλό, καθώς στο παρελθόν εξέτισε ...
ποινή 13 μηνών. Όπως είναι γνωστό από δημοσιεύματα της εποχής, τον Δεκέμβριο του 1976 σε ηλικία 19 ετών συμμετέχει στο λιντσάρισμα δημοσιογράφων κατά την κηδεία του γνωστότερου βασανιστή της χούντας, Ευάγγελου Μάλλιου που είχε δολοφονηθεί από την «17 Νοέμβρη». Για την επίθεση στους δημοσιογράφους συλλαμβάνεται τότε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αντώνιος Γερονικολάου, ο Αριστοτέλης Καλαντζής και ο Νικόλας Σιμωνετάτος.

Στις 31 Ιουλίου 1978 συλλαμβάνεται για το μπαράζ με 13 εκρήξεις βομβών στην Αθήνα τη νύχτα της 23ης Ιουλίου, ημέρα της τέταρτης επετείου της Μεταπολίτευσης. Τότε είχαν χτυπηθεί ο κινηματογράφος «Έλλη» όπου τραυματίστηκαν 18 πολίτες, εκ των οποίων οι 3 σοβαρά και ο κινηματογράφος «Ρεξ» όπου τραυματίστηκαν 15 άτομα. Μαζί του συλλαμβάνονται ακόμη 8 άτομα με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε τρομοκρατική οργάνωση που διέπραττε εγκλήματα με εκρηκτικές ύλες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία εκείνη την εποχή, το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε τους Ν. Μιχαλολιάκο και Α. Μαριούκλα σε ποινές φυλάκισης 13 και 10 μηνών αντίστοιχα για απλή κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ κήρυξε αθώους τους Γ. Ηλιόπουλο και Δ. Παπουτσά.

Από τους καταδικασθέντες ο Μαριούκλας εξαγόρασε την ποινή του προς 200 δρχ την ημέρα και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού να εκτίσει την ποινή του. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι τέσσερις συλληφθέντες μαζί με τους άλλους έξι, είχαν συλληφθεί τον Αύγουστο 1978 στα πλαίσια των ανακρίσεων της αστυνομίας για τον εντοπισμό των ενόχων των βομβιστικών τότε ενεργειών στο κέντρο της πρωτεύουσας. Αρχικά παραπέμφθηκαν στον τακτικό ανακριτή για παράβαση του νόμου 774/78 «περί καταστολής της τρομοκρατίας σε βαθμό κακουργήματος».

Με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, όμως, απαλλάχθηκαν οι έξι και παραπέμφθηκαν να δικασθούν στο Πενταμελές Εφετείο οι τέσσερις προαναφερθέντες για παράβαση του νόμου 495/76 περί όπλων και εκρηκτικών υλών σε βαθμό κακουργήματος. Τελικά, ύστερα από μετατροπή του κατηγορητηρίου καταδικάσθηκαν μόνο οι δύο σε βαθμό πλημμελήματος...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: