30.10.13

Ελάχιστες διασυνδέσεις αστυνομικών με τη Χ.Α., είδε η ΕΛ.ΑΣ. ...



Δεν προέκυψε η ύπαρξη πυρήνων στην αστυνομία που να έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή από την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με...
το πόρισμα που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη. Μόνο δέκα από τους 15 συλληφθέντες αστυνομικούς εκ των 319 που ελέγχθησαν συνολικά διαπιστώθηκε ότι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τους νεοναζί της Χ.Α. Για επιχείρηση αυτοκάθαρσης έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.
Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Παναγιώτης Στάθης, σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι έδρασαν μεμονωμένα οι αστυνομικοί που διαπιστώθηκε ότι είχαν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα ακραίας συμπεριφοράς αστυνομικών καταγράφηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, στην Άμεση Δράση, όπου ανήκουν οι ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, όπου ανήκουν τα ΜΑΤ, καθώς και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Πειραιά, Δυτικής Αττικής και Βορειοανατολικής Αττικής.

Δήλωση Δένδια για το πόρισμα

Για «μία ακόμη απόδειξη ότι η ΕΛ.ΑΣ. όχι απλώς δεν φοβάται τη διαφάνεια, αλλά αντιθέτως την επιδιώκει» έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας.

«Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι είναι η ίδια η Ελληνική Αστυνομία που υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: