25.10.13

"Έξυπνη απόφαση η αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής"...

Handelsblatt: Η άθλια οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα χάρισε μεγάλη στήριξη στο νεοναζιστικό κόμμα...

Ως μια έξυπνη απόφαση χαρακτηρίζει ...
την αναστολή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, η γερμανική εφημερίδα ΤΑΖ, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική για το γεγονός ότι η Ελλάδα χρηματοδοτούσε το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα.

«Το ότι σταμάτησε η κρατική χρηματοδότηση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος ήταν μια έξυπνη απόφαση από πλευράς τακτικής.

Τίποτα δεν πονάει αυτό το κόμμα περισσότερο όσο η κρατική χρηματοδότηση σε μια εποχή που οι ακροδεξιοί προετοιμάζουν το φιλόδοξο προεκλογικό τους αγώνα για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές το 2014», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επίσης και η Handelsblatt αναφέρεται στο γεγονός, επισημαίνοντας ότι «η άθλια οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα χάρισε μεγάλη στήριξη στο ξενοφοβικό και νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή.

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κατάφερε να αποσπάσει 18 από τις 300 έδρες. Στις δημοσκοπήσεις κατατάσσεται μάλιστα στην τρίτη θέση. Την Τετάρτη όμως το κοινοβούλιο αποφάσισε να περιορίσει τα δικαιώματα χρηματοδότησης των ακροδεξιών».

Τέλος, η Handelsblatt επισημαίνει ότι «τα κυβερνητικά κόμματα θέλουν να εμποδίσουν τις περικοπές των μισθών» και η εφημερίδα αναφέρει πως «με το βήμα αυτό η Αθήνα έρχεται σε ολομέτωπη αντιπαράθεση με τους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι απαιτούν περικοπές»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: