21.10.13

Ο Στουρνάρας βλέπει -με καθυστέρηση- κόλαση...


Αν ο Στουρνάρας ήταν σπίκερ αγώνων, η περιγραφή του θα έμενε δυο-τρεις φάσεις πίσω. Το αυτογκόλ θα το μαθαίναμε μετά τη ...
σέντρα, μετά την επίθεση, μετά την απομάκρυνση της μπάλας. Ο υπουργός μας επί των οικονομικών λειτουργεί αστραπιαία όταν είναι να πάρει (φόρους, δικαιώματα, κεφάλια) και αργεί να συνειδητοποιήσει τα αποτελέσματα των πράξεών του – που βέβαια είναι μια άρρηκτη αλυσίδα πολλών άλλων πράξεων από πολλούς.
Ο Γιάννης Στουρνάρας με καθυστέρηση μηνών και χρόνων διαπίστωσε (ή έκανε ότι διαπίστωσε) ότι θα ζήσουμε μια κόλαση! Δεν εννοούσε ακριβώς εμάς. Ποσώς τον ενδιαφέρει αν ο κοσμάκης βράζει ήδη στα καζάνια της κολάσεως και το κρέας του έχει γίνει αφράτο από το βράσιμο – σχεδόν διαλύεται. Το είπε για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. «Ως τον Ιούνιο θα είναι κόλαση», δήλωσε στο «Βήμα». Βέβαια την κόλαση τη ζούμε εδώ και τρία χρόνια. Ο κόσμος της ζει, ο λαός, όχι ο Στουρνάρας.

Και αυτή η κόλαση δεν θα είναι ως τον Ιούνιο. Θα κρατήσει κι άλλο. Το λέει το ίδιο το «Βήμα» στο ίδιο ρεπορτάζ. «Το 2015 θα είναι ακόμη πιο δύσκολο. Η Ελλάδα καλείται να διπλασιάσει το πρωτογενές πλεόνασμα από 2,8 δισ. ευρώ το 2014 σε 5,6 δισ. ευρώ» 

(Το σκίτσο της εικονογράφησης είναι από το «Βήμα»)

 harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια: