8.10.13

Δύο ώρες στον αέρα για Σαμαρά – Βενιζέλο...


Ευκαιρία για ένα τετ α τετ είχαν χθες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς συνταξίδεψαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για το Τελ Αβίβ.

Οι δύο άνδρες, λέγεται, ότι ...
είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για πολλά, από τις τελευταίες εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή μέχρι τις… επικείμενες με την Τρόικα, ενώ το κλίμα της συζήτησης ήταν μάλλον καλό.

Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από τη διάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου όταν η ελληνική αποστολή έφτασε στο David Citadel, το κεντρικό ξενοδοχείο της Ιερουσαλήμ όπου κατέλυσαν ενόψει του σημερινού κύκλου συναντήσεων με την ισραηλινή ηγεσία.

Έτσι, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά που αποσύρθηκε νωρίς θέλοντας να προετοιμάσει και τις σημερινές του ομιλίες και τους συνεργάτες του (Χρ. Λαζαρίδης, Γ. Μουρούτης) που ακολούθησαν μετά από λίγο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έδειχνε καμία διάθεση να εγκαταλείψει το lobby του ξενοδοχείου και την διπλωματική – δημοσιογραφική ομήγυρη που είχε δημιουργηθεί.

Σαμαράς και Βενιζέλος θα συναντηθούν, από κοινού, σήμερα το μεσημέρι με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ενώ, στη συνέχεια, το πρόγραμμά τους θα διαφοροποιηθεί καθώς στην ατζέντα Σαμαρά περιλαμβάνεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και ο Ισραηλινός Πρόεδρος ενώ σε αυτή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνάντηση με την ισραηλινή υπουργό, αρμόδια για τις διαπραγματεύσεις με την Παλαιστίνη, κ. Τζίπι Λίβνι. Ο μεν Σαμαράς επιστρέφει απόψε στην Αθήνα, ο δε Βενιζέλος θα παραμείνει και αύριο Τετάρτη προκειμένου να συναντηθεί με την Παλαιστινιακή Αρχή.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: