4.10.13

Έφτασε η εισαγγελική παραγγελία στο Πολυτεχνείο...

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με απόφαση συνέχισης της απεργίας...

Σήμερα Παρασκευή 4/10, στις 14.45 και ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Εργαζομένων του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, έφθασε η...
Εισαγγελική Παραγγελία για την άμεση παράδοση των καταλόγων των απολύσεων (οι κατάλογοι με τις μοριοδοτήσεις προσωπικού για τη διαθεσιμότητα των 399 υπαλλήλων του ΕΜΠ- συνολικά 1.349 στα 8 ΑΕΙ).

Η εντολή εκδόθηκε μετά από αίτημα του Υπουργού Παιδείας.

Η απάντηση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων ήταν άμεση και ομόφωνη. Η απεργία συνεχίζεται μέχρι την επόμενη Παρασκευή 11/10.

Παράλληλα αναμένεται η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης αναστολής της ΚΥΑ για τη διαθεσιμότητα, την οποία κατέθεσαν από κοινού τα 8 ΑΕΙ που πλήττονται.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε, και ενώ μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ δημοσίευαν ψευδείς ειδήσεις ότι «αρχίζουν οι εγγραφές», οι απεργοί του ΕΜΠ υποδέχθηκαν εκατοντάδες γονείς και φοιτητές στα κτίρια διοίκησης Ζωγράφου και Πατησίων έξω από τις κλειστές γραμματείες και στα ανοικτά αμφιθέατρα, σε μία ζωντανή άμεση ενημέρωση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την έλλειψη πλέον υπαλλήλων λόγω των απολύσεων για την πραγματοποίηση των εγγραφών. Είναι συγκινητική η αντίδραση των πρωτοετών και των γονέων τους, οι οποίοι παρακολουθούσαν τις συσκέψεις και διάβαζαν συζητώντας τις ανοικτές επιστολές των απεργών. Στο συγκρότημα Πατησίων συμμετείχαν περίπου 600 άτομα για να ακούσουν την επίσημη ενημέρωση από όλους τους συλλόγους και τη διοίκηση της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Την Τρίτη 8/10, μία μέρα πριν τη λήξη της εισαγγελικής παραγγελίας οργανώνεται στο ΜΑΧ του ΕΜΠ συντονιστική συνάντηση όλων των Συλλόγων των ΑΕΙ της Αθήνας, την Τετάρτη 9/10 αντιφασιστική συναυλία στα Προπύλαια και την Πέμπτη 10/10 πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Κύκλος ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τους απεργούς των ΑΕΙ άρχισε και αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα. Έχουν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις με τον Π.Καμμένο (ΑΝΕΛ), τον Φ.Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ). Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις με τους Α.Τσίπρα (ΣΥΡΙΖΑ) και Δ.Κουτσούμπα (ΚΚΕ).

Ένα τελευταίο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το συνεχές ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά ΜΜΕ τα οποία καλύπτουν τηλεοπτικά τις κινητοποιήσεις...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: