4.10.13

Αποκηρύσσει την βία και τα κείμενα της νιότης του ο «φύρερ» της ΧΑ...


Αποκήρυξε κατά την απολογία του τα κείμενα της νιότης του και την βία, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που από χθες βρίσκεται προφυλακιστέος στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.
Είπε, μάλιστα, ότι πρόκειται για...
κείμενα που έγραψε πριν από 35 χρόνια και σήμερα δεν αποδέχεται. Αναφορικά με το καταστατικό που προσκόμισε μάρτυρας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο Μιχαλολιάκος λέει πως είναι ψεύτικο και πως ο ίδιος «δεν γνωρίζει γερμανικά», κάτι που ένας υπέρμαχος της ναζιστικής ιδεολογίας «θα ήξερε».


Όπως φαίνεται από το απολογητικό υπόμνημά του, που δημοσιεύει το «Βήμα», ο «πρίγκηψ φύρερ» δηλώνει ότι δεν ασπάζεται τον εθνικοσοσιαλισμό της Γερμανίας του Μεσοπολέμου, καταδικάζει όλες τις μορφές βίας και αρνείται ότι γνώριζε για ταγμάτων εφόδου.

«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός, καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές και την αμφίεση, αλλά και τον συγκεκριμένο βηματισμό δεν τον υιοθετώ, όπως έχω πει και σε τηλεοπτική μου εμφάνιση. Γενικώς έχω καταγγείλει μέσα και έξω από τη βουλή κάθε πράξη βίας... Καταδικάζω όλα τα επεισόδια καταστρατήγησης του νόμου», δήλωσε σε μια προσπάθεια να πείσει για την αθωότητά του.

Όταν κλήθηκε να απαντήσει για τα κείμενα που δημοσίευε στο περιοδικό «Χρυσή Αυγή», τα οποία εξυμνούσαν τον Χίτλερ, είπε πως «τότε, πριν από 35 χρόνια, υπήρξε αυτή η αρθρογραφία της οποίας το περιεχόμενο δεν αποδέχομαι σήμερα. Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, εκφράζεται μόνο από το εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ουδέποτε υιοθέτησε εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, το σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος».

Διαβάστε ακόμη: Εφ.Συν.:...Τριάντα χρόνια ναζιστής

Όταν ρωτήθηκε για το καταστατικό που παρουσιάζει την νεοναζιστική ιδεολογία και την στρατιωτική δομή της οργάνωσης, ισχυρίστηκε πως πρόκειται για «ψευδεπίγραφο έγγραφο».

«Ουδεμία σχέση έχει αυτό το έγγραφο με το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής. Τα δύο ψευδεπίγραφα έγγραφα απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, η οποία υπερασπίζεται αρχές και θέσεις του ελληνικού εθνικισμού», είπε ενώ καλούμενος να σχολιάσει εάν συμφωνεί με το σημείο που αναγνωρίζει την αρχή του αρχηγού απάντησε «κατηγορηματικά όχι. Το κείμενο αυτό είναι ψευδεπίγραφο. Δεν ξέρω γερμανικά αλλά πληροφορούμαι ότι η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος, γεγονός που αποδεικνύει ότι το καταστατικό είναι ψεύτικο αφού κανένας πραγματικός θιασώτης της ιδεολογίας αυτής δεν θα έκανε λάθος».

«Η μόνη πηγή χρηματοδότηση είναι η κρατική επιχορήγηση», ισχυρίστηκε. «Όχι μόνο δεν χρωστάμε, αλλά έχουμε και 400.000 στην τράπεζα».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: