5.10.13

Μαρτυρία: "Όταν ήμουν στη Χρυσή Αυγή" (ΒΙΝΤΕΟ)...

Τη σιωπή του "σπάει" πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων. Στη συνέντευξη αποκαλύπτει ...
σημαντικές πληροφορίες για τον τρόπο που εντάχθηκε στην Χρυσή Αυγή, το τι έζησε και τους λόγους της αποχώρησης. Παράλληλα καταγγέλλει απειλές κατά της ζωής του.

Ο ίδιος λέει ότι μέχρι τις εκλογές του 2009 ψήφιζε «επειδή ψήφιζαν όλοι». Στη συνέχεια απογοητεύτηκε, θύμωσε, ήθελε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Η επιθυμία του ήταν να δει ορισμένους στο ελληνικό Κοινοβούλιο οι οποίοι θα μπορούσαν να «δώσουν» ένα καλό μάθημα στους πολιτικούς. Να τους τιμωρήσουν λεκτικά. Πίστευε ότι ένα δεξιό κόμμα με καθαρές απόψεις θα κατόρθωνε να βγάλει την Ελλάδα από τον βούρκο. Χωρίς να το καταλάβει –όπως λέει- έγινε μέλος της Χρυσής Αυγής. Για την επιλογή του αυτή τσακώθηκε με τους γονείς του , με τους φίλους του, με τη γυναίκα του. Τα είδε και τα έζησε όλα εκ των έσω.

Στην αρχή ήταν όλα «γαλανά», λέει. Στη συνέχεια άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι πάει λάθος. Ότι πίσω από το ωραίο περιτύλιγμα κρύβονταν άλλα, οικονομικά και όχι μόνο, οφέλη. Τα παράτησε και έφυγε. Δεν άντεξε. Την συγκεκριμένη επιλογή την πλήρωσε, όπως αναφέρει, ακριβά. Ακόμη και σήμερα απειλείται. Μιλα για στρατιωτικοποίηση αλλά και κάλυψη από μέρους αστυνομικών. «Βαρούσαν προσοχή», αναφέρει.

Μιλάει και για τις εκλογές και τον τρόπο που ορισμένοι ψωνίστηκαν. Αποκαλύπτει επίσης την πλύση εγκεφαλου που γινόταν με αναφορες σε δήθεν «βιασμούς» από Πακιστανούς αλλά και την εμπορευματοποίηση η οποία κατάπιε μια όχι και τόσο ξεκάθαρη ιδεολογία...


Ακούστε ένα μέρος της συνέντευξης (οι φωνές είναι αλλοιωμένες):
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: