6.10.13

Αφηνιασμένος!...

O Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 6-0 της Βέροιας για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος...


σημείωσε χατ - τρικ, ενώ μοίρασε και μία ασίστ, είχαν εύκολο έργο απέναντι στην «Βασίλισσα του Βορρά».

Αυτό ήταν το δεύτερο σερί χατ - τρικ του Μήτρογλου μέσα σε μία εβδομάδα και το τέταρτο συνολικά στη σεζόν. Η αρχή είχε γίνει κόντρα στον Λεβαδειακό, με την Ξάνθη να είναι το δεύτερο θύμα του. Το τρίτο έλαβε χώρα στο Βέλγιο κόντρα στην Άντερλεχτ την περασμένη Τετάρτη, ενώ η Βέροια σήμερα μπήκε στην... λίστα του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος.

Τον… χορό των τερμάτων άνοιξε ο Μήτρογλου στο 8’, ενώ ο διεθνής στράικερ έκανε το 2-0 στο 20’.

Στο 32’ ο Σαβιόλα δεν κατάφερε να νικήσει τον Αναστασόπουλο από τα ένδεκα βήματα. Στο 63' ο Κάμπελ έκανε το 3-0, ενώ στο 71' ο Μανιάτης έδωσε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μήτρογλου πέτυχε το τρίτο του γκολ στην αναμέτρηση, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κάμπελ στο 82'.

Ο Μίτσελ παρέταξε την ομάδα με τον Ρομπέρτο κάτω από την εστία, ενώ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Παπάζογλου, Μετζανί, Μανωλάς και Χολέβας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μανιάτης και Σάμαρης, ενώ στα άκρα κινούνταν οι Φουστέρ και Βάις. Ο Μήτρογλου ήταν ο μοναδικός προωθημένος και πίσω του σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Σαβιόλα.

Ο αγώνας…

Ο Ολυμπιακός έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του με το «καλημέρα», καθώς πήρε «κεφάλι» στο σκορ μόλις στο 8’, όταν μετά από ωραία κομπίνα σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Χολέβας, η μπάλα έφτασε στον Σάμαρη, ο οποίος πάσαρε στον Μανιάτη, με τον τελευταίο να κάνει το πλασέ έξω από την περιοχή και στην πορεία της μπάλας να παρεμβαίνει ο Μήτρογλου, ο οποίος «άνοιξε» το σκορ.



Οι Πειραιώτες συνέχισαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 20’ βρήκαν για δεύτερη φορά τα… δίχτυα της αντίπαλης εστίας με τον συνήθη ύποπτο. Ο Παπάζογλου έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Μήτρογλου με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έκανε το 2-0.



Έξι λεπτά αργότερα η Βέροια έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να μειώσει στο σκορ. Ο Ελ Φάρντου έφυγε ωραία στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Καλτσά, ο οποίος κινούμενος από τα αριστερά, βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός είπε «όχι», διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 31’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Βάις από τα δεξιά «χόρεψε» τους αντιπάλους του και ο Καλτσάς τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή.



Ο Σαβιόλα ανέλαβε την εσχάτη των ποινών στο 32’ με τον Αναστασόπουλο να αποκρούει θεαματικά πέφτοντας στην δεξιά γωνία της εστίας του. Αυτή ήταν ουσιαστικά η τελευταία αξιόλογη στιγμή του πρώτου μέρους, με τον Ολυμπιακό να πηγαίνει στην ανάπαυλα όντας μπροστά στο σκορ.



Στην επανάληψη, η Βέροια προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν στο 55’ ο Καλτσάς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από πλάγια θέση στα αριστερά με τον Ρομπέρτο να διώχνει θεαματικά με το ένα χέρι.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Καλτσάς το πέτυχε στο 63’ ο Κάμπελ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Οι Σαβιόλα, Μήτρογλου και Φουστέρ έκρυψαν την... μπάλα, με τον Ισπανό να πασάρει στον Κάμπελ και ο τελευταίος από κοντά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Πειραιώτες, όμως, δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς στο 71’ πέτυχαν και τέταρτο γκολ, όταν ο Φουστέρ έβγαλε ωραία στον Κάμπελ και αυτός βρήκε έξυπνα τον Μανιάτη, ο οποίος από κοντά έκανε το 4-0.



Στο 81’ ο Μήτρογλου σημείωσε το γκολ του αγώνα, όταν ελίχθηκε ανάμεσα από δύο αντιπάλους και με φοβερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έκανε το 5-0. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κάμπελ ανέβασε τον... δείχτη του σκορ ακόμα περισσότερο, καθώς μετά από ασίστ του Μήτρογλου, με πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης ( 71’ Γιαταμπαρέ), Παπάζογλου, Σαβιόλα (66’ Σέποβιτς), Μήτρογλου, Σάμαρης, Φουστέρ, Χολέβας, Μετζανί, Βάις (61’ Κάμπελ).

Βέροια (Γαϊτάνος): Αναστασόπουλος, Τζημογιάννης (71’ Ζεζίνιο), Μπάρμπας, Καλτσάς, Οστοϊτς, Μρντακοβιτς (68’ Πλαβούκος), Ντα Κόστα, Αμαραντίδης, Αποστολόπουλος, Ελ Φάρντου, Γεωργιάδης...
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: