1.10.13

Ρίχνουν στην πυρά τη Δημόσια Υγεία...

adonis25euro
Οι δραματικές αλλαγές που συμβαίνουν στον χώρο της Δημόσιας Υγείας επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά σε ημερίδα του ΕΟΠΥΥ που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, παρόντων του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη, της διοίκησης του Οργανισμού, αλλά και...
εκπροσώπων φαρμακευτικών εταιρειών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η 1η Νοεμβρίου αποτελεί την καθοριστική ημερομηνία καθώς έως τότε θα πρέπει να έχουν «κλειδώσει» όλες οι μεταρρυθμίσεις που επιχειρούνται στον τομέα του. Ο ΕΟΠΥΥ, όπως παραδέχτηκαν όλοι οι συμμετέχοντες στο φόρουμ, θα αποτελέσει την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα στις αλλαγές που έρχονται και οι οποίες ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από συρρίκνωση των μονάδων υγείας και περιορισμός των δαπανών.

Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν αναμένεται να μειωθούν οι δομές στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, πράγμα το οποίο θα επιτευχθεί μέσα από την ενοποίηση των Κέντρων Υγείας αλλά και μεγαλύτερων μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Αυτό θα οδηγήσει στον περιορισμό των ελλειμμάτων και, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού κ. Δημήτρη Κοντό, «θα περιορίσουμε τις σπατάλες, θα περιορίσουμε την υπερκατανάλωση, χωρίς να θιγούν οι ασφαλισμένοι – αυτός είναι ο στόχος».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: