21.10.13

Στον ανακριτή οι "γονείς" της μικρής "Μαρίας"...

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα, Δευτέρα, οι δύο Ρομά, στο σπίτι των οποίων εντοπίστηκε η μικρή "Μαρία". Σε βάρος του 39χρονου και της 40χρονης έχει σχηματιστεί ...
δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατʼ εξακολούθηση.

Σήμερα, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, θα δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες τους.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως δεν έχει εξακριβωθεί η πραγματική ηλικία του παιδιού. Άγνωστο, επίσης, παραμένει εάν γεννήθηκε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι Ρομά να είναι μέλη κυκλώματος αγοραπωλησίας βρεφών.

Πάντως η 40χρονη επιμένει στον ισχυρισμό της πως το παιδί της το έδωσε μια γυναίκα έξω από σουπερ μάρκετ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Η αστυνομία, ωστόσο, εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το παιδί δόθηκε στο ζευγάρι μέσω τρίτου προσώπου, βουλγαρικής υπηκοότητας. Το πρόσωπο αυτό -όπως λένε και άλλοι Ρομά στα Φάρσαλα- έσπευσε να εξαφανιστεί μαζί με την μητέρα της μικρής μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση.

Παράλληλα, σε συνεργασία και με την Interpol, εξετάζονται ξανά υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών και καταγγελίες γονέων στους οποίους είχαν πει πως είχαν πεθάνει τα μωρά τους κατά τη γέννα αλλά δεν τους τα είχαν δώσει για την ταφή.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή -όταν αποκαλύφθηκε η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού- το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δεχτεί περισσότερες από 5.500 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον για την υπόθεση είναι μεγάλο, καθώς τους 200.000 φτάνουν όσοι έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» για να πληροφορηθούν για την υπόθεση, ενώ στο μισό εκατομμύριο υπολογίζονται οι πολίτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ασχοληθεί με αυτήν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης...
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: