14.10.13

Παιχνίδια... εξουσίας στην Χρυσή Αυγή: Κασιδιάρης και Παναγιώταρος εκτοπίζουν Ζαρούλια...

Πρωτοπαλίκαρο ο Ηλίας Κασιδιάρης με υπαρχηγό τον Παναγιώταρο, τον Ματθαιόπουλο αναβαθμισμένο και τη Ζαρούλια με τον Αρβανίτη στη γωνία: Αυτό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται στο κόμμα της Χρυσής Αυγής μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου και του Χρήστου Παππά.

Σύμφωνα με...
αναλυτικό ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Καθημερινής που υπογράφει ο Γιώργος Μπουρδάρας, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παιχνίδι αναδιανομής της εξουσίας, χωρίς να είναι αυτονόητο ότι η Ελένη Ζαρούλια παίρνει τα ηνία, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί. Μάλιστα τώρα αναδύονται παλιές έριδες που υπήρχαν στο κόμμα αλλά που κρατούσε σε ύπνωση η αρχηγική παρουσία του Μιχαλολιάκου.

Με τον Χρήστο Παππά στη φυλακή και την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος να αναφέρει στην σειρά καταγραφής των στελεχών πρώτο τον Μιχαλολιάκο, δεύτερο τον Παππά και την τρίτη την Ζαρούλια, θα περίμενε κανείς πως η τελευταία θα γινόταν αρχηγός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής όμως «ο Ηλίας Κασιδιάρης, με τη δραστηριότητα που αναπτύσσει, αμφισβητεί αυτό το στοιχείο. Και έχει ακουστεί να υποστηρίζει ότι ουδέποτε ήταν «υπαρχηγός» ο Χρ. Παππάς.

Δεν είναι, όμως, ο μόνος στην «κούρσα» της ανάδειξης του συντονιστή-καθοδηγητή της οργάνωσης: είναι και η Ελένη Ζαρούλια, που λόγω συγγενικής σχέσης α΄ βαθμού με τον Ν. Μιχαλολιάκο, διαθέτει δικαίωμα άμεσης επικοινωνίας μαζί του στη φυλακή.

Το όνομά της, λοιπόν, άρχισε εντόνως να συζητείται ως του προσώπου που θα μπορεί, ελέω Μιχαλολιάκου, να κινεί τα νήματα. Εν μέσω αυτής της φημολογίας, κινήθηκε τάχιστα ο Ηλ. Κασιδιάρης και υπέβαλε αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών, ώστε να έχει κι εκείνος το δικαίωμα συχνής επικοινωνίας με τον γενικό γραμματέα.»

Επιπλέον σημειώνεται πως ο Κασιδιάρης ζεσταίνει την καρέκλα του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου που είχε ο Παππάς με αποτέλεσμα ο βουλευτής Αρβανίτης -που ήταν αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος- να αισθάνεται αδικημένος. Τέλος σημειώνεται πως για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής προωθείται ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος – γνωστός για τη σχέση του με την οικογένεια Μιχαλολιάκου- που προωθείται ως διάδοχος του Κασιδιάρη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: