19.10.13

Δύο βίντεο από τη μεγάλη διαδήλωση στη Ρώμη...



«Θα κατασκηνώσουμε στην Piazza Pia»  (ΦΩΤΟ)...
Από τη σελίδα της "Λα Ρεπούμπλικα", δυο βίντεο από το ξεκίνημα της μεγάλης διαδήλωσης σήμερα.

«Θέλουμε να...
κατασκηνώσουμε στην Piazza Pia»

Το βίντεο τραβήχτηκε λίγο πριν το ξεκίνημα της διαδήλωσης και η ιταλική εφημερίδα σημειώνει:



Η Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι είναι τώρα γεμάτη και η διαδήλωση ενάντια στη λιτότητα είναι έτοιμη να ξεχυθεί στους δρόμους της Ρώμης. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις και πολλές διεκδικήσεις, από το δικαίωμα στη στέγη στις διαμαρτυρίες ενάντια σττην ελαστική εργασία, από περιβαλλοντικές οργανώσεις που αμφισβητούν τα μεγάλα έργα (όπως τα τρένα υψηλής ταχύτητας) κ.ά.



Αυτό που μας ενώνει είναι οι πρακτικές της αντίστασης και η κοινή προσπάθεια να ανακτήσουμε την δυνατότητα να ορίζουμε εμείς οι άνθρωποι το μοντέλο ανάπτυξης, λέει ο Paolo Li Vetta, από το Blocchi Metropolitani di Roma , μια από τις οργανώσεις που καλούν στην πορεία. O Paolo Li Vetta επιβεβαιώνει ότι πρόθεση των διαδηλωτών είναι να διανυκτερεύουν έξω από το Υπουργείο Υποδομών, και προσθέτει πως «αν η απάντηση των δυνάμεων της τάξης είναι κατασταλτική, θα προστατεύσουμε τους εαυτούς μας»



Kαι ένα ακόμη βίντεο:



Ανάμεσα στους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους της Ρώμης είναι κι ο συγγραφέας Erri De Luca, που καταδικάζει την υπερβολική προσοχή των μέσων ενημέρωσης και των θεσμικών οργάνων σχετικά με τους κινδύνους «επεισοδίων» στις διαδηλώσεις:


ΥΓ. left.gr: Ας σημειώσουμε πως το ΑΠΕ και προφανώς όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία διακινούν (και διαβάζετε παντού αλλού...) πως «Οι διαδηλωτές αποφάσισαν, σε περίπτωση προβληματικής λειτουργίας των κινητών τηλεφώνων τους, να προσπαθήσουν να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου, εκμεταλλευόμενοι τα δίκτυα ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ, ώστε να συντονιστούν καλύτερα για να απομονώσουν τυχόν "μπλακ μπλοκ" που μπορεί να επιχειρήσουν να παρεισφρήσουν στην πορεία» - μια γενικόλογη αναφορά που καλλιεργεί το φόβο επεισοδίων για να μην κατεβαίνει κόσμος στην πορεία. Τακτικέ γνωστές και στα καθ' ημάς...



Αρχική πηγή βίντεο: video.repubblica.it


left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: