3.10.13

Η Χρυσή Αυγή δρούσε υπό την ανοχή της κυβέρνησης...


Συνέντευξη του Μανώλη Γλέζου, στην L'Humanite...
Η Χρυσή Αυγή είχε διαπράξει σωρεία εγκληματικών επιθέσεων πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για τις οποίες η κυβέρνηση δεν παρενέβη, υπογράμμισε ο Μανώλης Γλέζος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα L'Humanité.

Ο ...
βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως η Χ.Α. δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με το να τεθεί εκτός νόμου, αλλά με τη δημιουργία ενός πλατιού αντιφασιστικού και αντιναζιστικού μετώπου.



"Η σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και ορισμένων μελών της ναζιστικής οργάνωσης, παρά τον πολιτικό μανδύα, δεν δικαιολογεί την απραξία, την αμέλεια και την ανοχή που υπήρχαν προηγουμένως", τόνισε ο Μ. Γλέζος. Και πρόσθεσε: "Το ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί, ανοίγει αδιαμφισβήτητα μια καινούρια σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας".



Ο Μ. Γλέζος σημείωσε πως δεν συμφωνεί με το να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, καθώς "κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον δρόμο ώστε να τεθούν κι άλλοι εκτός νόμου".



Ερωτηθείς για τις αιτίες ανόδου της Χ.Α., ο Μ. Γλέζος υπογράμμισε πως "εκείνοι οι οποίοι έφεραν την κρίση στην Ελλάδα, φέρουν και την ευθύνη για την ανάπτυξη της Χρυσής Αυγής".



Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: