17.10.13

Επίθεση Καψή στην «Ελευθεροτυπία»...

 
... μέσω Facebook...
Ενα τουλάχιστον άκομψο και σίγουρα αντιδεοντολογικό σχόλιο για την «Ε» και τους εργαζόμενούς της έκανε στη σελίδα του στο Facebook ο Παντελής Καψής.
Το σχόλιο περιλαμβάνεται σε ...απάντηση του υπουργού σε κείμενο του Χριστόφορου Κάσδαγλη ο οποίος ασκεί κριτική στο κείμενο των 58 για την κεντροαριστερά το οποίο δημοσιεύτηκε στο The Press Project.
 
 
Ο υπουργός και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ αναφέρει μεταξύ άλλων (κρατάμε την ορθογραφία): «Και καλές οι λέξεις κύριε Κάσδαγλης, τις λέγατε στη Ελευεροτυπία και την κλείσατε». Και συμπληρώνει δείχνοντας την περιφρόνησή του για τους σημερινούς μισθούς των εργαζομένων στον Τύπο και τον ίδιο τον Χ. Κάσδαγλη: «Και τώρα δουλεύετε με μισθό 1000 ευρώ όταν και αν υπάρχουν».
 
 
Ο Χ. Κάσδαγλης υπήρξε επί σειρά πολλών ετών και μέχρι το 2000 εργαζόμενος στην «Ελευθεροτυπία». Πράγμα που μάλλον αγνοεί ο υπουργός και δημοσιογράφος. Εκείνο όμως που θυμάται καλά είναι ότι όντως οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ (και όχι μόνο στην Ελευθεροτυπία) δουλεύουν για 1.000 ευρώ «όταν και αν υπάρχουν».
 
 
 
 
«Ελεεινολογείς, χωρίς εμπάθεια πάντα, τον μισθό μου. Δεν με ενοχλεί, αν και με ξαφνιάζει. Το θέμα είναι ότι, ζώντας στον αστερισμό της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχεις, δεν μου φαίνεται διόλου περίεργο που έχουν καταρρακωθεί τόσο πολύ οι μισθοί. Ελεεινολογείς επίσης, εντελώς άκομψα, την επισφάλειά μου. Και πάλι δεν με ενοχλεί αλλά ούτε και με ξαφνιάζει. Σ’ αυτό το σημείο κατάντησε μια ολόκληρη κοινωνία η κυβέρνησή σας…». Και καταλήγει:
 
 
«Πρέπει να σου πω ότι είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος και για τα λεφτά που παίρνω και για τις δυσκολίες με τις οποίες μου τα δίνουν. Μακάρι να μπορούσες να ισχυριστείς το ίδιο κι εσύ».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: