4.10.13

«Τόλμησε να επιβάλει μια νέα δυναμική στην πολιτική σκηνή»...



H "Le Monde", για τον Αλέξη Τσίπρα...
Το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πλέκει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ενώ αναφέρει ότι αποτελεί τον «εκλεκτό» της Αριστεράς για τη θέση του ..
Z.M. Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν.

Το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναμένεται να λάβει την απόφαση για την υποψηφιότητα Τσίπρα στο συνέδριο του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τη Le Monde, η οποία επικαλείται πηγές της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Le Monde, o 40χρονος Βενιαμίν της ελληνικής πολιτικής σκηνής, έγινε γνωστός στην Ευρώπη από τους αγώνες του εναντίον της Τρόικα και την αμφισβήτηση της πολιτικής λιτότητας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να επιβάλει μια νέα δυναμική, απέναντι σε μια πολιτική τάξη στην οποία δεσπόζει ο νεποτισμός και οι πελατειακές σχέσεις και κυριαρχεί η εναλλαγή στην εξουσία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κόμματα που κατηγορούνται ότι είναι υπεύθυνα για την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα».

Το δημοσίευμα υπογραμμίζει το γεγονός ότι ΣΥΡΙΖΑ έγινε πρώτο κόμμα στις ηλικίες κάτω των 40 ετών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναδιοργάνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κατέστησε ένα κόμμα έτοιμο να κυβερνήσει αντί να είναι ένας συνασπισμός συνιστωσών της Αριστεράς.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι το «χαϊδεμένο παιδί της ευρωπαϊκής Αριστεράς» και συχνά λαμβάνει προσκλήσεις από τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Λυκ Μελενσόν ή από το Die Linke της Γερμανίας, σημειώνει η Le Monde.

Μάλιστα τονίζει ότι η πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, αποδεικνύει ότι αρχίζει να μπαίνει και σε άλλους κύκλους και αυτό είναι σημαντικό αφού αρχικά θεωρείτο personna non grata στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, όταν η ελληνική οικονομική κρίση βρισκόταν στο αποκορύφωμά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: