21.10.13

Χιλιάδες γονείς αναζητούν τα παιδιά τους στο πρόσωπο της Μαρίας...

Περισσότερα από 8.000 είναι τα τηλεφωνήματα από όλο τον κόσμο στο "Χαμόγελο του Παιδιού" από γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους, ενώ 5.000 φάκελλοι εξαφανισμένων ανήλικων έχουν ανοίξει...


Την ώρα που...
η μικρή Μαρία, η οποία εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, βρίσκεται πλέον στη ζεστή αγκαλιά των ανθρώπων από το «Χαμόγελο του παιδιού», οι έρευνες για την εξεύρεση των φυσικών γονιών της συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο.

Κατά την παραμονή της στο νοσοκομείο, έγιναν εξετάσεις στο παιδί, ακόμη και στα δόντια μήπως κι έτσι καταφέρουν να καταλάβουν οι αρχές ακριβώς πόσων ετών είναι.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, για το 4χρονο κορίτσι έχουν ανοίξει 5.000 φάκελοι ερευνών. Οκτώ από τις έρευνες θεωρούνται πολλά υποσχόμενες. Τέσσερις αφορούν εξαφανίσεις παιδιών από τις ΗΠΑ και άλλες τέσσερις από τη Σουηδία, τη Γαλλία, τον Καναδά και την Πολωνία. Όπως μετέδωσε το Mega χθες, τα ονόματα αυτών των εξαφανισμένων παιδιών είναι Ντομίνικα Γκατζάρ, Γκαμπριέλα Φράνκο, Έμιλυ Γκουαμά και Γκαμπριέλα Ντάμ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, Λίζα Ιργουινκ από Καναδά, Νικόλα Σιέσκα και Σουζάνα Σιμπνιέσκα από την Πολωνία, αλλά ακόμη και η Φιόνα, από την Γαλλία, η οποία εξαφανίστηκε πριν από 5 χρόνια. Το κοριτσάκι αυτό φέρεται να έχει δολοφονηθεί από τους γονείς του, ωστόσο το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ.

Ενώπιον του ανακριτή οι δύο Ρομά

Σήμερα η 40χρονη και ο 39χρονος, οι οποίοι κρατούσαν το παιδί και το παρουσίαζαν ως δικό τους θα περάσουν την πόρτα του ανακριτή για να απολογηθούν. Όλοι περιμένουν με αγωνία την κατάθεσή τους, καθώς αναμένουν να πάρουν απαντήσεις για την πραγματική ταυτότητα της 4χρονης Μαρίας και πως αυτή βρέθηκε κάτω από την κηδεμονία τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, θα δοθούν στη δημοσιοποίηση οι φωτογραφίες τους, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται για τον εντοπισμό των φυσικών της γονέων. Η δημοσιοποίηση γίνεται κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες σε κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών, την Ιντερπόλ αλλά και με τις υγειονομικές Αρχές. Ήδη ξεκίνησαν εκτεταμένoι έλεγχοι σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών, ενώ στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να γίνουν και ειδικές εξετάσεις DNA.Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος, τα μέλη του οποίου φέρνουν στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν και στη συνέχεια τους παίρνουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν. Έρευνες θα γίνουν και σε μητρώα νοσοκομείων της Αττικής και της επαρχίας.

Ερευνώνται και περιστατικά που είχαν καταγγελθεί παλιότερα, στην Αθήνα, για μωρά αλλοδαπών γυναικών, που γεννήθηκαν δήθεν νεκρά και όταν ανοίχτηκαν τα φέρετρα, βρέθηκαν άδεια. Αμείωτο εξακολουθεί να παραμένει το διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ αναμένονται στη Λάρισα και συνεργεία ξένων μέσων ενημέρωσης...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: