14.10.13

Αντίο κι ευχαριστούμε, Φίλιππε...

Ο Φίλιππος Συρίγος δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Νικημένος από την επάρατη νόσο άφησε την τελευταία του πνοή, αλλά και μία μεγάλη κληρονομιά στο χώρο της δημοσιογραφίας.
Φτωχότερη είναι η ελληνική δημοσιογραφία. Ένας πιστός υπηρέτης της, ο Φίλιππος Συρίγος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών αφήνοντας...
πίσω του βαριά κληρονομιά.

Ο άνθρωπος που δεν πτοήθηκε από απειλές και επιθέσεις γράφοντας πάντα την αλήθεια και υποστηρίζοντας μέχρι τέλους την άποψή του νικήθηκε μόνο από την καταραμένη αρρώστια. Έδωσε γενναία μάχη μαζί της τα τελευταία χρόνια, δεν εγκατέλειψε ποτέ το χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας και το αγαπημένο του μπάσκετ, αλλά ακόμη και οι τίμιοι γίγαντες κάποτε λυγίζουν.

Ξεκίνησε τη μεγάλη καριέρα του από την ΕΡΤ και εργάστηκε μεταξύ άλλων στις εφημερίδες «Αθλητική Ηχώ», «Ελευθεροτυπία» και «SportDay», στο περιοδικό «Τρίποντο», στους τηλεοπτικού σταθμούς Mega και ANT1, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της Nova. Είχε συνεργαστεί επί σειρά ετών και με τον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 με την εκπομπή «Κάγκελα».

Ήταν από τους πρώτους που όρθωσε ανάστημα κατά των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004 επισημαίνοντας την οικονομική ζημία που θα φέρουν στη χώρα (και δικαιώθηκε-δυστυχώς-πανηγυρικά), αλλά κι από εκείνους που με αποκαλυπτικά ρεπορτάζ έδωσε μάχη κατά του ντόπινγκ και των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Στην ιστορία θα μείνουν οι μεταδόσεις που έκανε στο Ευρωμπάσκετ του 1987, ντύνοντας με τη φωνή του μία από τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Ο χώρος της αθλητικής (κι όχι μόνο) δημοσιογραφίας, αλλά και του μπάσκετ θα του είναι αιώνια ευγνώμονες για την προσφορά του...
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: