24.10.13

ΕΡΤ: Συνεχίζει παρά το «κατέβασμα» του δορυφόρου...





Κάλεσμα σε ραδιοερασιτέχνες.
LIVE το πρόγραμμα της ΕΡΤ..
Κατακλύζεται το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ΕΡΤ από μηνύματα συμπαράστασης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τόσο πριν «πέσει» το σήμα από τον δορυφόρο, όσο και μετά. 
Όπως...
ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ: «Μπορεί η  κυβέρνηση να κατέβασε μόλις πριν από λίγα λεπτά το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ, εμείς όμως συνεχίζουμε, είμαστε εδώ, και δεν πτοούμαστε. Εδώ και λίγα λεπτά, η  φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ παύει πλέον να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας μετά την διακοπή της μετάδοσης του σήματος μας από τον δορυφόρο Άστρα. Και η διακοπή, οφείλεται στις πιέσεις που άσκησε η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τους Ισραηλινούς ιδιοκτήτες του δορυφόρου με στόχο να ρίξει και πάλι μαύρο στους δέκτες μας και τα ραδιόφωνα. Τον δορυφόρο πληρώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, δηλαδή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ».
Από την πλευρά της η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της αναφέρει: «Καλούμε σε συγκέντρωση όλους τους ραδιοερασιτέχνες, το Σάββατο 26/10/13 στις 4 το απόγευμα στο Studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία σας για να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία και τον Ελληνικό λαό. Δεν πρέπει να αφήσουμε τη φασίζουσα κυβέρνηση να ξαναρίξει μαύρο στους δέκτες μας και στη ζωή μας».

Μηνύματα και από τις ΕΡΑ της περιφέρειας

Ενδεικτικό τους κλίματος, μπροστά και στο ενδεχόμενο επέμβασης για εκκένωση της ΕΡΤ, είναι τα μηνύματα από την επαρχία.

Ζάκυνθος: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ζακύνθου, μετά από 135 ημέρες αυτοδιαχειριζόμενης λειτουργίας του τοπικού ραδιοσταθμού, συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε στις 11 Ιουνίου, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της ελληνικής κοινωνίας στην αχειραγώγητη ενημέρωση. Η νέα επίθεση που δεχτήκαμε σήμερα  -με το «κόψιμο» του σήματος του 2ου δορυφόρου από τον οποίο η Ε.Ρ.Τ. εξέπεμπε το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό της πρόγραμμα- δηλώνουμε, προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να μας λυγίσει. Μαζί με ένα δυναμικό κομμάτι της ζακυνθινής κοινωνίας θα εξακολουθήσουμε να προστατεύουμε τη φωνή της δημόσιας ραδιοφωνίας. Συνεχίζουμε να εκπέμπουμε από τους 95,2».
Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ε.ΡΑ. Ζακύνθου



Τρίκαλα: «ΕΡΤ: 135 περήφανες ημέρες … και συνεχίζουμε μαζί με την κοινωνία

Πάνω από 4 μήνες τώρα, το “μαύρο” που επιχείρησε η δικομματική κυβέρνηση κατ’ εντολή της Τρόϊκας και με σκοπό να εκπληρώσει τα συμφωνηθέντα των απολύσεων, το μετατρέψαμε σε χρώμα ελευθερίας, αυτοδιαχείρισης και αντικειμενικής-πραγματικής ενημέρωσης. Το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε και στην δεύτερη κυβερνητική απόπειρα, 135 περήφανες ημέρες μετά την αυταρχική και σκοταδιστική απόφαση για τη μόνη και γνήσια Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση. Σήμερα, στις 6 το απόγευμα η κυβέρνηση “έριξε” το σήμα του δορυφόρου, από τον οποίο η Ε.Ρ.Τ. εξέπεμπε το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό της πρόγραμμα στην ελληνική Περιφέρεια. Η Θεσσαλία, όμως, συνεχίζει να εκπέμπει. Από τους 98,3 στα FM συνεχίζουμε να έχουμε φωνή!
Την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί, οι δημοσιογράφοι του Δικτύου της Ε.ΡΑ. στη Θεσσαλία, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο δικαίωμα όλων των πολιτών στην ενημέρωση και εκπέμπουμε πλήρες ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Ενημερώνουμε την κοινωνία και δεν αφήνουμε κανέναν να μας νικήσει!
Σε συντονισμό με τους συναδέλφους της Αθήνας συνεχίζουμε. Πιο δυνατοί και αποφασισμένοι!
Σ’ αυτόν τον αγώνα, έχουμε κοντά μας τους πολίτες, όπως και τους Τρικαλινούς φορείς, συντονίζοντας από κοινού την αντεπίθεση στην αθλιότητα των ημερών, ενεργοποιώντας, άμεσα, τη Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων και Κοινωνικών Κινημάτων.
Ο Δημοτικός Ραδιοθάλαμος της Ε.ΡΑ. στα Τρίκαλα θα συνεχίσει να είναι κυψέλη ενημέρωσης, διαλόγου, αντίστασης και ανάτασης της κοινωνίας».

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ε.ΡΑ. στα Τρίκαλα, Ελπίδα Κουτσογιάννη, Αλέξανδρος Ζαούτσος
Πηγή: www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: