24.10.13

"Απομακρύνεται" το ενδεχόμενο της απαγωγής...

Στο σενάριο ότι οι φυσικοί γονείς "έδωσαν" ή πούλησαν το κορίτσι, γνωστό ως Μαρία, επικεντρώνονται οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές.

Όσο περνούν οι μέρες και...
γονιδιακό αποτύπωμα του παιδιού δεν ταυτοποιείται με τις εκατοντάδες εκκρεμείς υποθέσεις που αφορούν εξαφανίσεις παιδιών ανάλογης ηλικίας και ανάλογων εξωτερικών χαρακτηριστικών, το σενάριο της αρπαγής απομακρύνεται για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Οι αρχές προσανατολίζονται στο σενάριο, οι δύο Ρομά να κρατούσαν το παιδί προκειμένου να εισπράττουν προνοιακά επιδόματα ως πολύτεκνοι. Αυτό το σενάριο ενισχύεται και από την έρευνα που πραγματοποιεί ο ΟΓΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της οποίας, η 40χρονη συλληφθείσα εισέπραττε τουλάχιστον δύο δέσμες επιδομάτων έχοντας δηλώσει διαφορετικό όνομα και διαφορετικό αριθμό παιδιών.

Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας εξετάζοντας μάρτυρες προκειμένου να εντοπίσει τους φυσικούς γονείς του παιδιού, ενώ στενή είναι η συνεργασία με τις βουλγαρικές αρχές στο πλαίσιο των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν σχηματίσει το «προφίλ» του ατόμου που φέρεται να είναι ο βιολογικός πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος αναζητείται για να δώσει τη δική του εκδοχή για το πώς βρέθηκε η ανήλικη στα χέρια των δύο Ρομά στα Φάρσαλα...
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: