27.10.13

Εισαγγελική παρέμβαση για τον μικρό Μπεν…



Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε τυχαία σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Την ίδια ώρα στο μικροσκόπιο βάζουν την υπόθεση της μικρής Μαρίας τα διεθνή μέσα με καθημερινές αναφορές και ρεπορτάζ, συνδέοντας μάλιστα το περιστατικό με την περίπτωση εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ.

Συγκεκριμένα, η ...
«Sunday Mirror» δημοσιεύει συνέντευξη της μητέρας του Μπεν Νίνταμ, της Κέρι.

«Οι ελληνικές αρχές μας είπαν ότι οι Ρομά δεν αρπάζουν παιδιά, τώρα ξέρουν ότι το κάνουν» δηλώνει η 41χρονη Κέρι Νίνταμ και εκμυστηρεύεται ότι οι εξελίξεις την επιτρέπουν να αισιοδοξεί ότι μπορεί να βρει τον γιο της, που σήμερα θα είναι 24 ετών.

Στην εφημερίδα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι στον ίδιο καταυλισμό όπου βρέθηκε η Μαρία είχαν δει και τον Μπεν. Η μαρτυρία ανήκει στον Αντώνη Μπέντζιο, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον καταυλισμό αναζητώντας τον δικό του γιο και είδε ένα παιδί που έμοιαζε με τον Μπεν, όπως γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Μπεν, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία, αλλά το στοιχείο δεν αξιοποιήθηκε ποτέ!


Η μαρτυρία του κ. Μπέντζιου έγινε γνωστή στην οικογένεια Νίνταμ όταν το 1996 οι παππούδες του παιδιού, η Κριστίν και ο Έντι, τον επισκέφτηκαν στη φυλακή. Όπως αναφέρει η «Sunday Mirror», τους είπε ότι ο Μπεν ζούσε με την οικογένεια Κερίμι, πασίγνωστη στη Βέροια, και το γνώριζε επειδή το 1991 απέδρασε από τη φυλακή και πήγε να πάρει τον γιο του τον Ράμπο, που έμενε με τη συγκεκριμένη οικογένεια. Ο Μπέντζιος υποστήριξε ότι τότε είδε τον Μπεν και, όταν ρώτησε τον αρχηγό της οικογένειας, του είπαν ότι «τον πήραν από την Κω».

Υπάρχει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και μαρτυρία ενός οδηγού ταξί, ο οποίος ισχυρίζεται πως είδε τον μικρό Μπεν μαζί με ένα μέλος της οικογένειας Κερίμι.

Αυτό που άλλαξε όλα τα δεδομένα στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, ο οποίος σήμερα είναι 24 ετών, είναι ένα φοβερό ντοκουμέντο που έφτασε στην αστυνομία τις τελευταίες 48 ώρες. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το βίντεο υπάρχει καταπληκτική ομοιότητα ενός ξανθού αγοριού με αυτό της φωτογραφίας την οποία έχει δημιουργήσει η Σκότλαντ Γκαρντ και απεικονίζει τον Μπεν σε ηλικία 24 ετών.

Ανθρωπος κλειδί στην υπόθεση - σύμφωνα με την dimokratiki.gr που δημοσιεύει και φωτογραφίες -  είναι ένας δικηγόρος, ο οποίος έχει γυρίσει το επίμαχο βίντεο από τον περασμένο Απρίλιο. Τα πρόσφατα γεγονότα με τη μικρή Μαρία, τον έκαναν να επικαιροποιήσει το οπτικοακουστικό υλικό που είχε στα χέρια του και να το παραδώσει στις Αρχές.

Το εν λόγω βίντεο είναι γυρισμένο σε νησί, κατά τη διάρκεια πανηγυριού ιερού ναού, Πολύ ευκρινώς απεικονίζεται μια οικογένεια Τσιγγάνων μαζί με τον ηλικίας περίπου 24 ετών κατάξανθο γιο τους. Ολη η οικογένεια, ιδίως το συγκεκριμένο ζευγάρι , δεν φορά ρούχα με τα οποία συνηθίζουν να ντύνονται οι ομόφυλοί τους.

Αν λοιπόν επαληθευτούν τα στοιχεία τότε το πιθανότερο σενάριο είναι ότι ο Μπεν από την Κω βρέθηκε σε καταυλισμό Τσιγγάνων στη Λαμία και από εκεί υιοθετήθηκε από τους Ρομά του νησιού.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: