16.10.13

Στουρνάρας – Βίζερ συζητούν τα προαπαιτούμενα...

 Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα συναντάται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Βασικό αντικείμενο των συζητήσεων είναι οι...
προαπαιτούμενες δράσεις (σχέδιο αναδιάρθρωσης αμυντικών βιομηχανιών και ΛΑΡΚΟ, πρόγραμμα διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων, Κώδικας Δικηγόρων και αποπληρωμή οφειλών του Δημοσίου προς ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ) για την εκταμίευση της δόσης του Ιουλίου – ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς το Euro Working Group είναι αρμόδιο για την καταβολή της δόσης.
Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι κύριο πρόβλημα μεταξύ των τεσσάρων προαπαιτούμενων είναι το ζήτημα των αμυντικών βιομηχανιών και, εκτός απροόπτου, αύριο θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της συνάντησης τίθενται και τα νέα μέτρα τα οποία ζητεί η τρόικα και σύμφωνα με τους δανειστές ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ, και πρέπει να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού.
Στόχος της ελληνικής πλευράς, είναι μια συμφωνία με τους δανειστές και λύση στο χρηματοδοτικό κενό για το επόμενο έτος, χωρίς «νέα οριζόντια μέτρα».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: