3.10.13

Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στη Νίκαια...



Να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ζητάει με ψήφισμά του σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, που συνήλθε εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης.
Στο ψήφισμα, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται η ...
ομόφωνη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματικής συμμορίας». Ακόμα, μετά τον ρόλο που διαδραμάτισε η τοπική οργάνωση της Χ.Α. στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θεωρούν αδιανόητη την παρουσία της στην πόλη τους και ζητούν το κλείσιμο των γραφείων της στη Νίκαια, όπως επίσης και την απαγόρευση κάθε δράσης της «εγκληματικής αυτής οργάνωσης» στην πόλη.

Τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη Χρυσή Αυγή ζήτησε η δημοτική παράταξη «Κόντρα στο Ρεύμα».

Επίσης προτάθηκε, με αφορμή τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Νίκαιας, να πραγματοποιηθούν μια σειρά από εκδηλώσεις (αντιφασιστικές, πολιτιστικές, ενημερωτικές κ.ά.) στον δήμο που να αναδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της πόλης, συμφωνήθηκε ότι σε άλλο δημοτικό συμβούλιο θα εξετάσουν την πρόταση που έγινε για να πάρει ο δρόμος όπου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το όνομα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το δημοτικό συμβούλιο Νίκαιας-Ρέντη που λαμβάνει απόφαση σχετική με τη Χρυσή Αυγή. Με αφορμή την προγραμματισμένη ενέργεια της Χρυσής Αυγής να μοιράσει τρόφιμα στις 21 Σεπτεμβρίου στο Περιβολάκι «μόνο σε Ελληνες», σε έκτακτη και πάλι συνεδρίασή του καταδίκασε ως απαράδεκτη και ρατσιστική την ενέργεια αυτή και απαγόρευσε τη διανομή τροφίμων στους χώρους του δήμου.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: