11.10.13

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΡΙΚ...

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (ΡΙΚ), του δημόσιου φορέα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης της χώρας, υπέβαλε ο Μάκης Συμεού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ...
μείωση του προϋπολογισμού του Ιδρύματος για το 2014.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΡΙΚ ανέφερε ότι δεν μπορεί να δεχθεί έναν προϋπολογισμό «που θα αποβεί επιζήμιος και καταστροφικός για το Ίδρυμα» και θα το ωθήσει να προχωρήσει σε έναν "μεγάλο αριθμό απολύσεων".

Τονίζει ακόμη ότι όπως είναι η διάρθρωση του ΡΙΚ και με την κρατική χορηγία, την οποία προβλέπει η κυβέρνηση για το 2014, χωρίς να υπολογίζονται και άλλες ενδεχομένως περικοπές από τη Βουλή "είναι αδύνατο να λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση αν δεν υπάρξει επανασχεδιασμός του Ιδρύματος".

Ο Συμεού αναφέρει ότι σε προσχέδιο αναθεωρημένου προϋπολογισμού που ετοίμασε η διεύθυνση του ΡΙΚ με βάση τις οδηγίες του υπουργού Εσωτερικών, υπολείπονται πεντέμισι εκατομμύρια ευρώ.

Είναι φανερό, —πρόσθεσε— ότι για να καλυφθεί το ποσό αυτό πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές, αλλά και απολύσεις πέραν των 150 συνεργατών, χωρίς σχεδιασμό και μελέτη, κάτι που θα οδηγήσει το Ίδρυμα "σε αποσύνθεση"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: