29.10.13

Μπέζος: Γελοιότητες...



...οι κόντρες για την παρέλαση.
  Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει. H ΔΤ δεν είναι "κανονικό κανάλι"...

crimenet.gr


«Γελοιότητες» χαρακτήρισε ο Γιάννης Μπέζος, τις τελευταίες πολιτικές κόντρες με αφορμή τις παρελάσεις. Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός αναφέρθηκε στις ...
νέες ανάγκες που έχει ο κόσμος, την κατάσταση στην τέχνη, ενώ δεν δίστασε να κάνει και την δική του αυτοκριτική, για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του.

«Η κρίση έχει οδηγήσει τον κόσμο, να αναζητήσει ένα διέξοδο από την μοναξιά του, έναν τρόπο να συμπορευτεί με τους γύρω του... Γι' αυτό και παρά τις οικονομικές δυσκολίες τα θέατρα έχουν κόσμο». Βέβαια, όπως είπε, «έχουν πέσει και οι τιμές των εισιτηρίων και αυτό βοηθάει. Αν θέλει κάποιος να δει μία παράσταση, μπορεί...»

Αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα και τις κόντρες γύρω από τις παρελάσεις, εμφανίστηκε καυστικός: « Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα για να ασχολούμαστε με το αν θα πρέπει να γίνονται παρελάσεις, με το που κάθισε ο Ψωμιάδης. Αυτά είναι γελοιότητες».

Σχετικά με την νέα Δημόσια Τηλεόραση, ο Γιάννης Μπέζος ήταν κατηγορηματικός: «Πρέπει να γίνει ένα κανονικό κανάλι». Και εξήγησε, «να έχει πρόγραμμα, όπως μπορείτε εσείς (Σκορδά – Λιάγκας) να κάνετε εκπομπή. Να μην γίνεται εκπομπή και οι κάμεραμαν μιλάνε στο τηλέφωνο. Να μην ψάχνουμε τεχνικούς και οι μισοί να λείπουν με άδεια. Η ΕΡΤ πρέπει να ανοίξει όχι να υποδύεται οτι άνοιξε».

Για το πώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το θέατρο τόνισε πως, « Η τέχνη δεν είναι αναγκαίο πως θα πληρωθεί, αυτό το ξέραμε όταν ξεκινάγαμε. Πρέπει όμως να πληρώνεται όταν έχει ανταπόκριση από τον κόσμο και το αποτέλεσμα ήθελε κόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: