26.10.13

Έρευνες σε όλη την Ελλάδα για τα προνοιακά επιδόματα...

Με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, στο μικροσκόπιο μπαίνουν τα προνοιακά επιδόματα σε όλη τη χώρα. Εν τω μεταξύ, η ...
διοίκηση του ΟΓΑ ενημερώνει ότι διορθώσεις για τις "κομμένες αιτήσεις" μπορούν αν γίνονται μέσω taxisnet από σήμερα.


Γίνεται λεπτομερής έλεγχος για όλους τους δικαιούχους, έπειτα από διαδοχικά κρούσματα με άτομα που λάμβαναν τα επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

Αφορμή για την εντολή εξονυχιστικού ελέγχου από τον Λέανδρο Ρακιντζή, αποτέλεσε η έρευνα που έγινε στο δήμο Λιβαδειάς. Εκεί έπαιρναν προνοιακά επιδόματα 2.000 Ρομά, το συνολικό ποσό άγγιζε τα 2 εκατ. ευρώ, αλλά διαπιστώθηκε πως δεν τα δικαιούνταν όλοι τους. Έπειτα από τον έλεγχο, το κόστος έπεσε στα 1,2 εκατ. ευρώ.

Για αυτό το λόγο ο κ. Ρακιντζής ζήτησε από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας πλήρη καταγραφή των ποσών των επιδομάτων ανά πόλη και ανά κοινωνική ομάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι τα λαμβάνουν νόμιμα.

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, οι καταγγελίες για μητέρες που εμφάνιζαν ότι είχαν γεννήσει μια ντουζίνα παιδιά τα οποία εμφανώς δεν ήταν δικά τους αλλά και για ολόκληρες οικογένειες που αποτελούνταν από ανίκανα προς εργασία μέλη, με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% είχαν αναφερθεί από τον Δήμο Λιβαδειάς το 2011.

Τα φαινόμενα παρατηρήθηκαν κυρίως σε οικογένειες Ρομά, από τη Θήβα, που φαίνεται να έχουν παραβιάσει το νόμο κάνοντας επάγγελμα την άντληση κοινωνικών επιδομάτων που έφταναν τα 7.000 ευρώ το δίμηνο για μια οικογένεια ασθενών και αναπήρων…

Διορθώσεις από τον ΟΓΑ

Εντωμεταξύ, από σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης σε όσους έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά την Αίτηση-Δήλωση Α21, για την χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος από τον ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα στήριξης τέκνων και Ειδικό Επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις διορθώσεις στην Αίτηση-Δήλωση Α21, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Taxisnet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Στην συνέχεια, οι αιτούντες θα πρέπει να προσκομίσουν άμεσα στον Ανταποκριτή του ΟΓΑ, του Δήμου κατοικίας τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πλην του εντύπου Ε1) που έχουν επιλέξει κατά τη συμπλήρωση της Αίτησης-Δήλωσης Α21, προκειμένου να ελεγχθούν από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΓΑ...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: