17.10.13

«Παρών» θα ψηφίσει το ΚΚΕ...

«Παρών» στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων θα ψηφίσει το ΚΚΕ, με την Αλέκα Παπαρήγα να προειδοποιεί από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση : «Μη νομίζετε ότι ...
μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους νόμους εναντίον μας. Είμαστε πιο έμπειροι σήμερα, πιο ατσαλωμένοι. Δεν θα βγάλετε άκρη. Εμείς δεν θα πάμε να πούμε όπως η Χρυσή Αυγή ότι ο αγκυλωτός σταυρός είναι διακοσμητικός. Εμείς θα πούμε το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε, γιατί το πιστεύουμε».

Νωρίτερα, υποστήριξε ότι δεν φοβούνται τίποτα, αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν την όποια κυβέρνηση να ενισχύσει το νομικό οπλοστάσιο», βάσει του οποίου όπως είπε αδυνατίζει ο αγώνας κατά της ΧΑ και του εθνικοσοσιαλισμού και προβάλλεται ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθεί εναντίον του εργατικού λαού.

Αναφερόμενη στην «εξίσωση» μέσω δηλώσεων του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου ως «βίας» την ρίψη ενός γιαουρτιού με έναν φόνο, υποστήριξε ότι δεν εξισώνεται «ένα γιαούρτι ή μία ροχάλα» με τον φόνο ενός Αφγανού μόνο επειδή είναι Αφγανός, ή με την προμελετημένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. «Εδώ διαφορετικά αντιμετωπίζεται ο φόνος εν βρασμώ ψυχής με αυτόν εκ προμελέτης», είπε.

«Η αστική τάξη δεν μπορεί να ξεπεράσει τα όρια της», είπε, σημειώνοντας πως ενίοτε κάποια κυβέρνηση που κινείται στα όριά της μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και φασιστικά για να χτυπήσει εργατική τάξη. «Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε μία κυβέρνηση που κινείται σε αυτά τα όρια», είπε, σημειώνοντας ότι η φράση του κ.Αθανασίου αποσκοπεί στο να εξισωθεί η κρατική καταστολή και η ναζιστική ακόμα αντίληψη με τη λαϊκή εξέγερση και την λαϊκή επανάσταση, την στιγμή που όλα τα φασιστικά πραξικοπήματα ξεκίνησαν από τα πάνω και κοινοβουλευτικά, ενώ όλες οι λαϊκές εξεγέρσεις, από τα κάτω, στους τόπους δουλειάς.

Φράση Αθανασίου αποσκοπεί να εξισώσετε κρατική καταστολή και ναζιστική αντίληψη, με λαϊκή εξέγερση και λαϊκή επανάσταση. Δεν Υπάρχει φασιστικό πραξικόπημα, ναζισμός που δεν ξεκίνησε κοινοβουλευτικά. Ναζισμός, μεταξάς. Πείτε μου μία εκτροπή που δεν ξεκίνησε από τα πάνω. Και μία λαϊκή εξέγερση που δεν ξεκίνησε από τα κάτω, τους τόπους δουλειάς κτλ.

«Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα κάνουμε αυτό που επιθυμεί το σύστημα, να που με στον λαό ότι έρχεται στην εξουσία, επειδή ψηφίζει κάθε τέσσερα χρόνια», είπε, προσθέτοντας πως ενίοτε διαφωνούν και με τις διαδικασίες του κοινοβουλίου, μη αμφισβητώντας πάντως πως οι εκλογές διεξάγονται χωρίς βία, νοθεία και …δέντρα.

«Δεν θέλουμε και από την άλλη πλευρά να θεωρηθεί ότι αθωώνουμε την Χρυσή Αυγή», είπε, δικαιολογώντας το «παρών» του ΚΚΕ. Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να μην χαϊδεύει τα αφτιά των ψηφοφόρων που επέλεξαν αυτό το μόρφωμα που έγινε κόμμα, γιατί «κάποιοι ήξεραν τι ψήφιζαν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: