3.10.13

Πρώην συνεργάτης του Ρέστη «καίει» τον καταζητούμενο Πάλλη...

Έκρυψε 4.000 καλάσνικοφ της Χρυσής Αυγής...

Έγγραφο-φωτιά για το οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής φαίνεται να κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο συνήγορος του πρώην συνεργάτη του καταζητούμενου, Αναστασίου Πάλλη και του...
προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτωρος Ρέστη, Έντουρντ Στέισι.

Ο Έντουαρντ Στέισι ζητά μέσω του Χρήστου Παπαγρηγορίου να συσχετιστούν η δικογραφία για την Χρυσή Αυγή, με πρόσφατη κατάθεσή του στην οποία ανέφερε διακίνηση μεγάλης ποσότητας όπλων από τον Αναστάσιο Πάλλη. Η κατάθεση όπως δημοσιεύει η Καθημερινή χρονολογείται από τον περασμένο Απρίλιο όταν και τότε ο πρώην αξιωματικός του Βρετανικού Στρατού είχε καταθέσει πως ο κ. Πάλλης είχε αποθηκεύσει σε χώρο στο Κορωπί 4.000αυτόματα πολεμικά τυφέκια, τύπου G3, AK47 (καλάσνικοφ) αλλά και άλλα.

Ο Πάλλης μαζί με τρία ακόμα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος κι ένας αστυνομικός, κατηγορούνται για την κακουργηματική αρπαγή του Εντουαρντ Στέισι, άμεση συνέργεια στην κακουργηματική αρπαγή, απόπειρα εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος και ηθική αυτουργία στην αρπαγή και την απόπειρα εκβίασης. Υπενθυμίζεται ότι ο Πάλλης κατηγορείται και για την υπόθεση των δανείων της τράπεζας FBB Bank του Βίκτωρα Ρέστη.

Στο έγγραφο που κατετέθη στον Άρειο Πάγο τονίζεται ότι: «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων της επικαιρότητας στην Ελλάδα και των ερευνών που διενεργούνται από τις ελληνικές αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη κρυμμένου παράνομου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετισθεί η κατάθεσή μου που περιέχεται στην άνωθεν δικογραφία, κατά την οποία ασκήθηκαν διώξεις, με τα οποιαδήποτε ευρήματα των ερευνών προκειμένου να προσδιοριστεί η ύπαρξη ή διαδρομή του παραπάνω οπλισμού».

Παράλληλα ο άλλοτε συνεργάτης του Αναστασίου Πάλλη και του προφυλακισμένου σήμερα εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη είχε υποστηρίξει ότι: «Το 2011, πέραν του μεγάλου αριθμού σύγχρονων και λειτουργικών πιστολιών και περιστρόφων, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν μουσειακά είδη ώστε να δικαιολογείται η κατοχή τους, τα οποία είδα και επεξεργάστηκα στις εγκαταστάσεις του (σ.σ.: πρόκειται για χώρο που λειτουργούσε ως μουσείο), έγινα μάρτυρας της ύπαρξης ενός αριθμού περί των 4.000 σύγχρονων και λειτουργικών αυτόματων τυφεκίων εφόδου διαφόρων τύπων, όπως G3, AK 47 FN, DRAGUNOV, M16, τα οποία ήταν συσκευασμένα κατά εκατοντάδες και αποθηκευμένα εντός δύο μεγάλων μπλε κοντέινερ».

Ο φάκελος της δικογραφίας είχε υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νικόλαο Αντωναράκο, ο οποίος άσκησε δίωξη σε βάρος του Πάλλη, που έχει κατηγορηθεί και καταζητείται και για εμπλοκή του στην υπόθεση Ρέστη.

Τα συγκεκριμένα όπλα δεν εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τις έρευνες που πραγματοποίησε πρόσφατα στο σπίτι του Πάλλη και τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε στη Βάρη. Αντίθετα, σε βάρος του Πάλλη σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή μόλις 70 όπλων, τα οποία ο καταζητούμενος επιχειρηματίας διαπιστώθηκε κατά τις έρευνες ότι δεν είχε δηλώσει στην ΕΛ.ΑΣ. Η δίκη για την υπόθεση έχει αναβληθεί ήδη τρεις φορές...
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: