18.10.13

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ούτε να σκέφτεστε επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ...

Προειδοποίηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Χρυσοχοϊδη να μην καλύψει τη μέχρι τώρα κυβερνητική παρανομία με επέμβαση των ΜΑΤ

Για χουντικής κοπής...
Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφορικά με το μαύρο στην ΕΡΤ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησε εξηγησεις από τον υπουργό Υποδομών, Μ. Χρυσοχοΐδης κατά την ενημέρωση σχετικά με τον επικείμενο διαγωνισμό για την ανάδειξη παρόχου επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.


Όπως τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, «έχει εκδοθεί με ΚΥΑ ο χάρτης συχνοτήτων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης και ο πάροχος δικτύου, που θα προκύψει πολύ σύντομα μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, θα είναι υποχρεωμένος να τον καλύψει μέσα σε ένα χρόνο με 156 κέντρα μετάδοσης σε όλη την χώρα. Ο χρόνος παραχώρησης ή εκχώρησης του δικαιώματος είναι 15 χρόνια. Το τίμημα και συγκεκριμένα η τιμή εκκίνησης είναι 16,39 εκατ. ευρώ για τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια και 2,1 εκατ. για τα περιφερειακά κανάλια. Στόχος μας είναι από την 1η Οκτωβρίου 2014, να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία και να πάμε πλήρως στην ψηφιακή τηλεόραση και στην ψηφιακή μετάβαση, για να κάνουμε στη συνέχεια το διαγωνισμό για το ψηφιακό μέρισμα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου έθεσε σειρά ερωτημάτων προς τον υπουργό Υποδομών, τα οποία, όπως υποστήριξε, μέχρι σήμερα η κυβέρνηση αρνείται να απαντήσει:

«Πώς σκοπεύετε να διασφαλίσετε το δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, προχωρώντας στο διαγωνισμό ψηφιακού παρόχου δικτύου με την ΕΡΤ σε καθεστώς αμφισβήτησης και παρεμποδιζόμενη από την κυβέρνηση να παρέμβει στη διαδικασία; Ποιος θα εγκαταστήσει τους πομπούς της; Πώς θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και η ανεξαρτησία τους από ιδιωτικά συμφέροντα;» αναρωτήθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ;

Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι, «διακινείται η απαράδεκτη σπερμολογία περί εισβολής των ΜΑΤ στην ΕΡΤ -η προθεσμία κύρωσης της χουντικής κοπής, Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία υπέγραψαν οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας λήγει αύριο» και συμπλήρωσε:

«Το ότι αύριο εκπνέει σημαίνει ότι από μεθαύριο κ. Χρυσοχοΐδη, η ΕΡΤ επανέρχεται ως νόμιμος διαχειριστής των συχνοτήτων, τις οποίες διαχειριζόταν και όλα πρέπει να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση με δεδομένο ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να λειτουργούν και να εκπέμπουν, έστω διαδικτυακά, αφού πραξικοπηματικά έχει διακοπεί η χρήση των συχνοτήτων. Εάν, η κυβέρνηση επιλέξει τη δική της παρανομία να την καλύψει με τα ΜΑΤ, θα είναι κάτι που θα σας συνοδεύει, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Όμως, εδώ υπήρχε το γεγονός ότι υπήρχε δημόσια ραδιοτηλεόραση, η ΕΡΤ ΑΕ, που είχε νόμιμη χρήση συχνοτήτων, νόμιμη αξίωση στο ψηφιακό μέρισμα και στους διαύλους και την οποία καταργήσατε στον κρίσιμο χρόνο που εξελίσσεται η διαδικασία του διαγωνισμού για το ψηφιακό σήμα. Δεν είναι αθώα όλα αυτά και όλες αυτές οι καθυστερήσεις, τις οποίες δεν δικαιολογήσατε, ήταν ένας λόγος παραπάνω να κρατήσετε την ΕΡΤ σε λειτουργία και όχι να την διαλύσετε άρον-άρον, προκειμένου τα ιδιωτικά κανάλια να μην έχουν ανταγωνιστή»...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: