10.10.13

Την Παρασκευή αποφασίζουν οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων την «αυτοεξαίρεση»...



Σε γενική συνέλευση την Παρασκευή θα αποφασίσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εάν θα καταχωρήσουν τα στοιχεία εργαζομένων προς διαθεσιμότητα, στο Διαδίκτυο, εντός πέντε ημερών.

Σύμφωνα με..
ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, εάν δεν το κάνουν, θα τίθενται αυτομάτως σε αργία.

Όπως είπε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο γενικός γραμματέας της Ένωσης διοικητικών υπάλληλων του πανεπιστημίου Αθηνών, τα ΑΕΙ είναι κλειστά λόγω απεργίας, καθώς όπως καταγγέλλουν, η διαδικασία, που προωθεί η κυβέρνηση, θα απαξιώσει τα ΑΕΙ, σε λύκεια, με την κατάργηση της έρευνας και της παραγωγής νέας γνώσης.

Με απόφαση του υπουργού, Κ.Αρβανιτόπουλου, καλούνται εντός πέντε ημερών όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι που εντάσσονται στο πρόγραμμα και ανήκουν σε κλάδους που εμπίπτουν στις αποφάσεις περί διαθεσιμότητας, να απογραφούν μόνοι τους σε ειδικό ιστότοπο του υπουργείου Παιδείας.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας ανέφεραν ότι η αρχική σκέψη για οριζόντια κατάργηση των κλάδων εγκαταλείφθηκε μετά την κίνηση των τεσσάρων από τα οκτώ πανεπιστήμια να αποστείλουν τα στοιχεία των υπαλλήλων τους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: