12.10.13

"Στόχος του Σαμαρά ο νέος εθνικός διχασμός"...

Την πλήρη επιβεβαίωση των καταγγελιών και των υποψιών τους πως ο πρωθυπουργός, με τη «θεωρία των δυο άκρων», επιχειρεί να διχάσει την κοινωνία, «βλέπουν» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση κράτησαν…
προσεκτικές και αναλυτικές σημειώσεις από τη χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε δύο εκτιμήσεις-φόβους τους: πρώτον, ότι δεν ήταν οι ακραίοι σύμβουλοί του που διακινούσαν ως «φάλτσα» τη θεωρία των δυο άκρων, αλλά την ενστερνίζεται και ο ίδιος. Δεύτερον, ότι ο Αντώνης Σαμαράς ξεδιπλώνει τον πολιτικό του σχεδιασμό να αναδείξει ως «άκρο» την αξιωματική αντιπολίτευση προκειμένου να φανεί η κυβέρνησή του ως «δύναμη σταθερότητας».

Ακραία πόλωση

Για το λόγο αυτό, επιλέγει και ο ΣΥΡΙΖΑ τα… άκρα. Και, συγκεκριμένα, την ακραία πόλωση με την κυβέρνηση. Έτσι, η χθεσινή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που εκδόθηκε ως απάντηση στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ήταν ασυνήθιστα σκληρή και χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό ως «αρχιερέα του διχασμού», με στελέχη του κόμματος να προβλέπουν ότι ο πρωθυπουργός «επιχειρεί να εγκαθιδρύσει εμφυλιοπολεμικό κλίμα και να καλλιεργήσει ένα νέο εθνικό διχασμό». «Ο κ. Σαμαράς ανακηρύσσεται για μια ακόμη φορά σε αρχιερέα του πολιτικού διχασμού και της θεωρίας των δύο άκρων, από την οποία φραστικά και μόνο αποστασιοποιείται, για να διασκεδάσει την πολιτική του απομόνωση ακόμα και μέσα στο ίδιο του το κόμμα», υπογραμμίζεται στη συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Αναμένουν προβοκάτσια

Παράλληλα, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση είναι εδραία, πια, η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί τη «θεωρία των δυο άκρων» προκειμένου να περάσει στο επόμενο στάδιο: δηλαδή, «να περάσει από τη θεωρία στην πράξη», όπως υποπτεύεται κεντρικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τούτων δοθέντων, στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός, με την ομιλία του, δικαίωσε, ουσιαστικά, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή» που προειδοποιούσε πως η κυβέρνηση επιχειρεί «στήσιμο προβοκάτσιας κατά της Αριστεράς και των κινημάτων». Στο ίδιο ρεπορτάζ, μάλιστα, προεξοφλείται ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να στήσει το «άλλο άκρο» με αιχμή την υπόθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής. Οι πολλές αναφορές του πρωθυπουργού, χθες, στην «αριστερή βία» και στα «γεγονότα στις Σκουριές» έχουν χτυπήσει συναγερμό στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στην Κουμουνδούρου είναι διάχυτη η εκτίμηση ότι η προβοκάτσια… έρχεται...

Του Γιώργου Μελιγγώνη
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: