3.10.13

Παναγιά μου ένας «πιστολέρο»!...

Με τον Κώστα Μήτρογλου να «πυροβολεί κατά ριπάς» και τον Ρομπέρτο να «σκουπίζει» κάθε φάση μπροστά στην εστία του, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια ανεπανάληπτη νίκη μέσα στις Βρυξέλλες με 0-3 απέναντι στην...
Άντερλεχτ και μπήκε εκ νέου γερά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.

Ο «πιστολέρο» των Πειραιωτών ήταν «να τον πιεις στο ποτήρι», σημειώνοντας χατ-τρικ (17', 56', 72'), με το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο και το τελευταίο ειδικά να θέλεις να το βλέπεις ξανά και ξανά.

Για τον διεθνή φορ ήταν το τρίτο φετινό χατ-τρικ (προηγήθηκαν με Λεβαδειακό και Ξάνθη), ενώ για πρώτη φορά παίκτης του Ολυμπιακού πετυχαίνει τρία γκολ σε ένα ματς μετά το 2002 και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 6-2 απέναντι στη Λεβερκούζεν.

Οι «ερυθρόλευκοι» πιέστηκαν στην άμυνά τους, αλλά με τον Ισπανό γκολκίπερ τους να είναι σε εκπληκτική βραδιά και να πιάνει μάλιστα πέναλτι στο 24', κρατώντας το μηδέν, μπόρεσαν να αποσπάσουν το τρίποντο.


Πλέον, στο Λιμάνι κοιτάζουν το επόμενο παιχνίδι με την Μπενφίκα στη Λισσαβώνα, με την οποία ισοβαθμούν στους τρεις βαθμούς, ενώ η Άντερλεχτ έμεινε τελευταία χωρίς πόντο.

Πως παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός

O Μίτσελ παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1 και τον Ρομπέρτο κάτω από την εστία. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Μανιάτης, Μανωλάς, Σιόβας και Μπονγκ. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής κινήθηκαν οι Σάμαρης και Εντινγκά, ενώ στα άκρα ήταν οι Ολαϊτάν και Σιόβας. Ο Μήτρογλου αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του ο Σαβιόλα σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο μέσα στο γήπεδο.

Ο αγώνας…

Η Άντερλεχτ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 11’, όταν ο Μίτροβιτς συνεργάστηκε με τον Πρατ στα αριστερά, με τον δεύτερο από καλή θέση μέσα στην περιοχή να προσπαθεί με το «μυτάκι» να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ευτυχώς για τον Ολυμπιακού, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ρομπέρτο.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Βέλγοι είχαν νέα ευκαιρία όταν ο Μπρούνο εκτέλεσε το φάουλ, ο Ρομπέρτο έδιωξε με γροθιές, αλλά η μπάλα έφτασε στον Ναούτινγκ, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι παίκτες της Άντερλεχτ στις προηγούμενες φάσεις, το πέτυχε ο Ολυμπιακός στο 17’ όταν ο Βάις μετά ωραία ατομική προσπάθεια, έδωσε στον Σαβιόλα, ο οποίος κέρδισε μία κόντρα στην γραμμή της περιοχής, μπήκε μέσα στην περιοχή, πάσαρε στον Μήτρογλου και ο Έλληνας στράικερ από κοντά «τσίμπησε» την μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.



Στο 19’ η Άντερλεχτ προσπάθησε να απαντήσει με τον Σουάρεζ να κάνει το σουτ από διαγώνια θέση και τον Ρομπέρτο να διώχνει σωτήρια. Στην αμέσως επόμενη φάση στο 20’, ο Μήτρογλου έκανε το δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.



Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 24’, όταν κέρδισαν πέναλτι. Ο Σάμαρης τράβηξε πριν από εκτέλεση κόρνερ τον Κλιέσταντ και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Ρομπέρτο, όμως, για δεύτερο σερί ματς στο Champions League, είπε «όχι», καθώς «ψάρεψε» τον Μίτροβιτς και πέφτοντας στην δεξιά του γωνία απέκρουσε την μπάλα.



Στο 31’ η Άντερλεχτ είχε κι άλλη ευκαιρία, όταν ο Τίλεμανς έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Πρατ έκανε με την μία το σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ. Αυτή ουσιαστική ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, που βρήκε τον Ολυμπιακό να είναι μπροστά στο σκορ με 0-1.



Το β’ μέρος ξεκίνησε με την Άντερλεχτ να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης. Στο 47’ μετά από λάθος διώξιμο του Ολαϊτάν πάνω στον Βάις, η μπάλα έφτασε στον Ζιλέ μέσα στην περιοχή, ο οποίος προσπάθησε να κάνει την πάσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο Μανωλάς έδιωξε σωτήρια, πριν φτάσει η μπάλα στον Μίτροβιτς που «καραδοκούσε». Η... απάντηση από πλευράς Πειραιωτών ήρθε στο 48’ όταν η μπάλα έφτασε στον Μήτρογλου, ο οποίος από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 52’ μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Σουάρεζ έκανε το σουτ από κοντά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Στην αμέσως επόμενη φάση (στο 53’) ο Μίτροβιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο για ακόμη μία φορά ήταν «κέρβερος», γλιτώνοντας τον Ολυμπιακό από την ισοφάριση.

Τελικά, οι Πειραιώτες πέτυχαν το «πολυπόθητο» δεύτερο γκολ με τον συνήθη ύποπτο, ο οποίος ακούει στο όνομα Κώστας Μήτρογλου. Ο διεθνής στράικερ μετά από πάσα με το κεφάλι του Εντινγκά, βγήκε φάτσα με τον τερματοφύλακα της Άντερλεχτ, Καμίνσκι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά στον αγώνα με ωραίο πλασέ με το αριστερό.



Ο Μήτρογλου, όμως, δεν είχε πει την... τελευταία του λέξη στον αγώνα, καθώς στο 72’ σημείωσε χατ – τρικ, όταν Φουστέρ έφυγε ωραία στην αντεπίθεση από τα δεξιά, έδωσε εξαιρετικά στον Έλληνα επίθετικό, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή με το δεξί, έστειλε την μπάλα στο «γάμα» της εστίας της Άντερλεχτ, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα!


Στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε κάτι με τους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν την σπουδαία εκτός έδρας νίκη μέσα στο Βέλγιο.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άντερλεχτ (Γιον Φαν Ντεν Μπρομ): Καμίνσκι, Ζιλέ, Ν’ Σακαλά, Κουγιατέ, Ναούτινγκ, Τίλεμανς, Κλιέσταν, Μπρούνο, Πρέτ (74’ Ασεαμπονγκ), Σουάρεζ, Μίτροβιτς.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μανωλάς, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Βάις, Σαβιόλα [66' Ντομίνγκεζ (77' Χολέβας)], Μήτρογλου...
woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: