21.10.13

ΚΕΕΡΦΑ: Θέατρο σκιών η "αναστολή χρηματοδότησης" της Χ.Α....

«Η συζήτηση περί αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής εξελίσσεται σε θέατρο σκιών. Η τροπολογία Μιχελάκη δεν βάζει τέρμα στα οικονομικά προνόμια της εγκληματικής οργάνωσης του...
υπόδικου Μιχαλολιάκου και γι' αυτό δεν αξίζει καμίας κριτικής στήριξης από τα κόμματα της αριστεράς», αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ εστιάζοντας σε πέντε άξονες.



«1. Η τροπολογία Μιχελάκη δεν αφορά τις ήδη εκταμιευθείσες ενισχύσεις της συμμορίας από τους υπουργούς της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας Ευρυπίδη Στυλιανίδη, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Μιχελάκη (873.114,83 ευρώ τον Μάρτη 2013 και 320.012,78 ευρώ τον Σεπτέμβρη του 2013)». Και σημειώνει πως «ο Μιχελάκης δήλωσε ρητά σε συνέντευξή του στα Νέα της 30.09.2013 ότι “Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα επιστροφής χρημάτων. Μιλάμε για τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν από εδώ και στο εξής”», ενώ υπενθυμίζει πως «με αυτά τα χρήματα πληρωνόταν ο έμμισθος φονιάς Ρουπακιάς για να σκοτώσει τον Παύλο Φύσσα», σημειώνει η ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

«2. Εκτός από τα πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ που είναι ήδη στα ταμεία της Χρυσής Αυγής, η “αναστολή κρατικής χρηματοδότησης” δεν αγγίζει τους μετακλητούς υπαλλήλους της που θα εξακολουθούν να πληρώνονται από τον προϋπολογισμό της Βουλής», υπογραμμίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

«3. Από τον προϋπολογισμό της Βουλής θα συνεχίσουν να αμείβονται οι “επιστημονικοί συνεργάτες” των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Τα ονόματα των επιστημονικών συνεργατών μένουν δυστυχώς αδημοσίευτα, αλλά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιό είναι το “επιστημονικό έργο” που παράγουν», αναφέρει η ανακοίνωση, όπως προσφυγές «κατά του νόμου για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών και «η βιομηχανία διώξεων κατά της Αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος», όπως η μήνυση στην εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη" ή σε στελέχη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη... «Ως πότε θα σπαταλάει χρήματα το ελληνικό δημόσιο για τούτο το “επιστημονικό έργο”;», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ.


«4. Στην υπηρεσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εργάζονται ακόμα δεκάδες αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που αποτελούν έτσι ένα επαγγελματικό δίκτυο για την προώθηση της δράσης της εγκληματικής συμμορίας. Ο συνολικός αριθμός υπαλλήλων στη διάθεση της Χρυσής Αυγής μόνο μέσα στη Βουλή ξεπερνάει τα εκατό (100) άτομα!».

«5. Την εικόνα ολοκληρώνει το γεγονός ότι η “αναστολή χρηματοδότησης” δεν αφορά τους μισθούς των βουλευτών της συμμορίας. Πρόκειται για παχυλές αμοιβές που θα συνεχίσουν να εισρέουν στα ταμεία της οργάνωσης και να χρηματοδοτούν τις εγκληματικές της δραστηριότητες».

«Η διάταξη που θα έπρεπε να ψηφιστεί είναι απλή και έχει μόνο ένα άρθρο: “Ναζιστικές εγκληματικές οργανώσεις δεν θεωρούνται πολιτικά κόμματα και γι' αυτό δεν τυγχάνουν οποιασδήποτε κρατικής (οικονομικής ή άλλης) ενίσχυσης”. Μέχρι να γίνει πράξη αυτό το αίτημα, καμία πολιτική δύναμη της Αριστεράς και του αντιφασιστικού κινήματος δεν πρέπει να προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση των Μνημονίων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: