30.10.13

«Είναι ο Ριζοσπάστης ηλίθιε»…

Η «δεύτερη» απόλυση του Νίκου Μπογιόπουλου…

Αναμενόμενη μεν, σοκαριστική δε. Η διεύθυνση του “Ριζοσπάστη” αποφάσισε χθες να πάρει “διαζύγιο” με το Νίκο Μπογιόπουλου, δείχνοντας την...
πόρτα της εξόδου, για το δημοφιλέστερο κομμουνιστή αρθρογράφο. Το βιβλίο του “Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε”, συνεχίζει να πουλάει ακάθεκτα, σε ένα κοινό που δεν πρεσβεύει κατ΄ανάγκη τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ. Η απολύση αυτή έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με επίκληση τα άσχημα οικονομικά του κόμματος και της εφημερίδας.

Φαίνεται όμως πως έχει μια ξεχωριστή σημασία, καθώς ο Ν. Μπογιόπουλος ήταν από εκείνους που διαφώνησαν δημοσίως από τις στήλες του “Ριζοσπάστη” με τη γραμμή του ΚΚΕ προς το συνέδριο.

Μετά την αλλαγή της ηγεσίας στο ΚΚΕ από την Αλέκα Παπαρήγα στο Δημήτρη Κουτσμούμπα και από τις ανακατατάξεις στη διεύθυνση του “Ριζοσπάστη” ήρθε και η ώρα της απόλυσης για το Νίκο Μπογιόπουλου, αφού προηγουμένως είχε κοπεί η στήλη του “Ημερόδρομος” από την εφημερίδα. Ο αρθρογράφος βρήκε ιντερνετική στέγη στο www.enikos.gr , δίπλα στο σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλου. Η πορεία των εκκαθαρίσεων στο ΚΚΕ είναι για μια ακόμη φορά οδυνηρή, αλλά προξενεί και ερωτηματικά. Διότι, εκτός από τις καρατομήσεις στο “Ριζοσπάστη” υπάρχει και η υπόθεση της μεταβίβασης του 902 TV/ FM προς την off shore εταιρεία “Α-Orizon Media Ltd”, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του ΕΣΡ.

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: