7.10.13

Υπήρχαν και τότε εκδότες φιλοναζιστες...





Όπως και σήμερα που κάποια έντυπα και ορισμένες μεγάλες εφημερίδες έχουν-είχαν αναλάβει κατ' εργολαβία το ξέπλυμα της ΧΑ, το ίδιο γινότανε και τότε, επί...
Χίτλερ. Υπήρχαν εκδότες-φιλοναζιστές. Και τιμωρήθηκαν παραδειγματικά στη συνέχεια. Μία τέτοια ιστορία αποκάλυψε το Σάββατο ο Άρης Χατζηστεφάνου στην Εφημερίδα των Συντακτών. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις της Ελλάδας του 2013 μπορεί και να μην είναι συμπτωματική, τελικά.  

Ανάμεσα στους ανθρώπους που δικάστηκαν, καταδικάστηκαν και εκτελέστηκαν λοιπόν τότε ήταν και ο Τζούλιους Στράιχερ, ο εκδότης πίσω από τον Χίτλερ. Ηδη από το 1924 ο Στράιχερ χρησιμοποιούσε την εφημερίδα του, «Der Strmer», για να παρουσιάζει «στημένα» ρεπορτάζ εναντίον των εχθρών του Χίτλερ και να προωθεί κάθε δραστηριότητα του μετέπειτα δικτάτορα - ακριβώς δηλαδή ό,τι έκαναν και ορισμένες από τις μεγαλύτερες ελληνικές εφημερίδες και τηλεοπτικοί σταθμοί για τη Χρυσή Αυγή. Στη θέση των σημερινών μεταναστών η «Der Strmer» τοποθετούσε τους Εβραίους, τους οποίους κατηγορούσε για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι Γερμανοί πολίτες. Και αντί να παρουσιάζει άνδρες των Freikorps να βοηθούν γιαγιούλες στους δρόμους, προτιμούσε να προβάλλει άλλα «ανδραγαθήματα» των ταγμάτων θανάτου.
O Στράιχερ, πάντως, σε αντίθεση με τους επιγόνους του, αν και αρνήθηκε τις κατηγορίες δεν άλλαξε ποτέ τη στάση του, προσπαθώντας να εμφανιστεί σαν αντιφασίστας. Στις 16 Οκτωβρίου έκανε το τελευταίο του αντισημιτικό αστείο, ενώ του περνούσαν τη θηλιά στον λαιμό, και εξαφανίστηκε και αυτός στη μαύρη τρύπα της Ιστορίας.


Επ' ευκαιρία να αναφέρουμε το νέο ντοκιμαντέρ για τον φασισμό που ετοιμάζει η Infowar productions, δημιουργός των ντοκιμαντέρ «Debtocracy» και «Catastroika». Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το info-war.gr

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: