3.10.13

Κουβέλης: Να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις....

«Η κινητικότητα πρέπει να αποβλέπει στην ορθολογική ανακατανομή του προσωπικού που πλεονάζει σε θέσεις στις οποίες υπάρχουν κενά. Μόνο έτσι ...
είναι ορθή» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνάντησή του με εκπροσώπους των ΑΕΙ για το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων, σημειώνοντας ότι πρέπει «να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις».




Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποστείλουν οι πρυτανικές αρχές τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Ο υπουργός διαβίβασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την παραγγελία του προς τα πανεπιστήμια να αποστείλουν τις λίστες με τα ονόματα στο ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια παραγγελία κοινοποίησε στις εισαγγελίες πλημμελειοδικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας.

Οι πρυτάνεις, από την πλευρά τους, έχουν ζητήσει ανάκληση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης περί διαθεσιμότητας και συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καθοριστεί μία κοινά αποδεκτή μέθοδος αξιολόγησης των δομών του Πανεπιστημίου.

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των αιτημάτων τους προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη και να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: