24.10.13

Ψάχνουν μίζες και στη μετά Άκη εποχή...

Ο ανακριτικός κύβος για την έρευνα μιζών και στη μετά Άκη Τοχατζόπουλο εποχή στο ΥΠΕΘΑ, ερρίφθη.

Με συνδυασμένες κινήσεις οι...
ανακριτές διαφθοράς Γαβιήλ Μαλλής και Γιώργος Σταυρόπουλος ξεκινούν έναν δρόμο ταχύτητας πλέον για την αποκάλυψη των μιζών που τυχόν διακινήθηκαν για την υπόθεση των υποβρυχίων και στην μετά Τσοχατζόπουλο εποχή.

Το ανακριτικό πλάνο περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, δυο επίπεδα:

1. Την άμεση κλήση σε απολογία, εντός της επόμενης βδομάδας, δυο κομβικών προσώπων, από εταιρείες των οποίων, σύμφωνα με τη Γερμανική Δικαιοσύνη πέρασαν μίζες για Έλληνες αξιωματούχους. Πρόκειται για τους Αλεξανδρο Αβατάγγελο και Ιωάννη Ματαντό, προς τους οποίους έχουν αποστείλει ήδη κλήσεις προς απολογία καθώς και οι δύο φέρονται ως πρόσωπα - κλειδιά στη διερευνόμενη υπόθεση. Και οι δύο που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος έχουν κληθεί να προσέλθουν ενώπιον των ανακριτών καθώς διαμένουν στο εξωτερικό. Οι ανακριτές προσβλέπουν πώς με αυτές τις απολογίες θα συλλέξουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν για το επόμενο βήμα.

2. Το δεύτερο βήμα είναι το άνοιγμα ύποπτων τραπεζικών λογαριασμών σε τέσσερις χώρες που έχουν ήδη εντοπιστεί και συγκεκριμένα σε Ελβετία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Μεγάλη Βρετανία. Γι’ αυτό το λόγο οι δυο ανακριτές , που έχουν υποβάλλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε αυτές τις χώρες, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στον Νοέμβριο να έχουν συναντήσεις με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, των τεσσάρων χωρών, όπου έχουν εντοπιστεί ύποπτοι λογαριασμοί και έχουν ήδη υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμά τους. Οι δύο ανακριτές σύμφωνα με τις πληροφορίες θα έχουν επαφές με ομολόγους τους από Ελβετία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου να συλλέξουν επί τόπου κρίσιμες πληροφορίες για εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν ως μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα και έως σήμερα δεν έχουν αποκαλυφθεί. Ως «μεσάζων» λειτούργησε ο εισαγγελέας Νικ. Ορνεράκης που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Χάγη.

3. Παράλληλα οι δύο ανακριτές ανοίγουν πλέον τον φάκελο για τις δύο συμβάσεις των υποβρυχίων, Αρχιμήδης και Ποσειδών, και σύντομα αναμένεται να καλέσουν σε απολογία πολλούς από τους συνολικά 29 εμπλεκόμενους...
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: